Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  • Astekaria
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Bereziak
    • Errezetak
    • Behatxulo
    • Txoroskopoa
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
    • Zerbitzuak
  • Komunitatea
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu

Ezker Anitzak "onartezintzat" jo du Basque Culinary Center-en egoitza berriaren proiektua

Gros
Hirigintza
Olatuen_bidea2 Gastronomy Open Ecosystem egoitza. (Simulazioa: BIG)
2022/05/13
Beñat Parra

Ostiral goizean jakin denez, Danimarkako BIG arkitektura estudioaren Olatuen bidea proposamenak irabazi du Basque Culinary Center fundazioaren nazioarteko lehiaketa, erakundearen egoitza berria Groseko Okendo Alde eremuan eraikitzeko. Proiektuak zalaparta sortu du hirian, eta Ezker Anitza-IUk ohar bidez jakinarazi du “onartezina” iruditzen zaiola “erakunde pribatu bati espazio publiko bat ematea, eta, gainera, Grosen moduko auzo batean, oso dentsifikatuta dagoena eta berdeguneak behar dituena”. Elkarrekin Donostiako Haizea Garai zinegotziaren hitzak jaso dituzte oharrean.

Garairen ustez, “zentzugabekeria handia” da Basque Culinary Center-en Groseko egoitza berriaren eraikina nolakoa izango den iragartzen aritzea, “udalak oraindik lursailaren jabari publikoko emakida egin ez duenean”. “Proiektu hori guztia Gros auzoko bizilagunei entzun gabe gauzatzen ari da, hainbat auzo elkarte ustezko lagapenaren aurka agertu baitira”, gaineratu du zinegotziak. Era berean, gogorarazi du Hiri Antolamenduko Plan Orokorra (HAPO) berrikusteko prozesu bete-betean iritsi dela albistea: “Honekin topo egiten dugu HAPO berrikusteko prozesu parte hartzaile baten bezperan, eta, beraz, iragarri egiten da lurzati hori Groseko berdegune bakanetako bat izango dela, bertako biztanleen eskaerak eta beharrak oraindik ezagutu gabe. Jarduteko modu horrek asko esaten du gobernu honek partaidetza prozesutzat hartzen duenaz”.

Zinegotziaren esanetan, “Eneko Goiaren gobernuak bizkarra ematen die Donostiako herritarrei, Groseko bizilagunen beharrei, eta, kasu honetan, unibertsitate pribatu eta elitista baten oinetan jartzen da”. Harago joan da Garai: “Goia luxuzko gurdian sartu da berriz. Hiria erakusleiho bihurtu nahi du, eta, horretarako, berdin zaio donostiarrak bidean geratzea. Proiektu berri honek standing altuko turistifikazio prozesuaren arrastoa jarraitzen du. Horren ondorioz, langileen gehiengoak gero eta zailago ikusten du bere auzoetan bizi ahal izatea, eta hiritik kanporatua izaten ari da, etxebizitzaren gehiegizko prezioak direla eta, besteak beste”.

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Iruzkinen atala

Azken 7 egunetako irakurrienak

1

Basque Culinary Center-en Groseko egoitza 2023ko martxoan hasiko dira eraikitzen

2022/05/13
Gros
2

Hartzaren eta gurbitzaren gerizan

2022/05/13
Altza
Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Gainera, BERRIAlaguna izateagatik, orain HITZAkide egiten bazara katilu bat oparituko dizugu:

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.