Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
AisiaGizartea

"Gure erabakiak guk hartzen ditugu"

Mikel Goñi
2011/02/17

Ollagorra elkartearen barruan erre badaiteke ere, Jose Luis Espinosa haize freskoa hartzera irten da (Argazkia: Mikel Goñi)

Tabakoaren keak zorabioak sortzen omen ditu lehen aldiz erretzen dutenengan. Azken egunetan, gastronomia elkarteetako kideengan efektu bera lortzen dute tabakoaren aurkako legearen inguruan komunikabideetan agertu diren albisteek. Atzoko egunkariek Jaurlaritzaren eta Espainiako Gobernuaren ordezkarien arteko iritzi trukea eraman zuten azalera. Elkarteetako kideak zorabiatuta geratu ziren horiek irakurrita. Hala eta guztiz ere, Amaika-bateko zuzendaritzako kide Gorka Arzelusek azaldu zuenez, «guk oso argi daukagu. Gurean erre daiteke. Hau gune pribatua da, eta kideek erabakitzen dutena egingo da edozein momentutan». Hala ere, une horretan Abuztuaren 31 kaleko egoitzan zegoen ke bakarra sukaldean sortutakoa zen, inork ez baitzuen une horretan zigarrorik ahoan. Jose Luis Espinosa Ollagorra elkarteko kidea da. Atzo goizean hamaiketakoa prestatu eta lagunekin lasai ederrean jan ondoren zigarroa erretzera irten zen Gaztelubideko eskaileretara. «Ez naiz erretzera irten, haize freskoa hartzera baizik. Guk bozkatzea egin genuen eta erre zitekeela erabaki genuen». Gastronomiazko Euskal Anaiartearen presidente Luis Mokoroak ere beraien egoitzan erre daitekeela esan du. «Hau gune pribatua da, konfiantza, elkarren arteko laguntza eta errespetuan oinarria duena. Gure erabakiak guk hartzen ditugu. Honenbestez, hemen erre daiteke, hemen guk, kideek, erabakitzen dugulako». Elkarte handia da Trinitate plaza gainekoa, eta langileak ere baditu. «Gaur –atzo–, irratiren batean esan dut ere hemen langileak direla erretzen lehenak eta beraiek ados daudela bertan erretzearekin. Gainera, erretzaile gehienok langile gara tokiren batean edo bestean». Legea baino, errespetua Elkarteetako kideak bat datoz beste kontu batean. Hain zuzen ere, hirurek ikusten dute elkarrekiko begiruneaz jokatzeko beharra. Espinosak dioenez, «erraza da, zigarroa edo purua piztu behar duzunean aldameneko lagunari ea inporta zaion galdetzea besterik ez dago». Areago doa Amaika-bateko Arzelus. «Erretzen ari zarela norbaitek keak molestatu egiten duela esaten badizu, zigarroa itzali edota altxa egiten zara. Hona ez gara borrokan egitera etortzen». Mokoroak ere erretzaileen begirunea ikusten du. «Nabaritu dudana zera da, erretzaileek gero eta errespetu gehiago dutela. Gero eta gehiago galdetzen diete aldamenekoei ea inporta zaien eta, askotan, terrazara irteten dira erretzera». Bi gauzatan ados daude, beraz, elkarteotako kide eta arduradunak. Batetik, gune pribatuak izaki, bazkideen esku dagoela debekua ezartzea ala ez. Eta bestetik, errespetua beharko lukeela honen guztiaren gidari. Oraindik orain, isunik jaso ez badute ere, agian luze baino lehen  hartuko dute burua biraka jarriko dien jakinarazpen ofiziala.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.