Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
AisiaGizartea

Olioaren kultura zabaltzeko ekimena

Mikel Goñi
2011/04/04
Olioa dastatzea da Enolia aretoaren berezitasunetako bat

Olioa dastatzea da Enolia aretoaren berezitasunetako bat. (Argazkia: Mikel Goñi).

Bosgarren urtez jarraian bildu dira hainbat gutizia, ardo eta olio egile zein banatzaile Enolia aretoan. Profesionalei zuzenduriko ekimena den arren, ez dizkiete zaleei ateak ixten. Azken buruan, hauek baitira produktu horietarako bezeroak eta ikasteko gogo handiena aurkezten dutenak. Donostian gastronomiaren inguruko ekitaldiak ohikoak diren arren, Enoliak bere toki berezia du hauen artean. Ardoa eta olioa  oinarritzat dituen aretoa antolatzen duten bosgarren urtea da. Iaz baino postu gutxiago jarri  dituzte aurten Maria Cristina hoteleko gela handian. Hala ere, Monica Campos  antolatzaileak azaldu duenez, «ezin zaio egiteari utzi, bestela den-dena geldituko da. Beraz, txikiagoa izan arren, mantentzearen aldeko apustua egin dugu, zalantzarik gabe». Egun bakarreko ekimena da Enolia. eta eguerdi partean hasi dira hiriko ostalari, dendari eta zaleak postuak bisitatzen. Euskal Herriko beste lurraldeetatik zein Espainiatik ekarritako produktuak daude ikusgai eta, inportanteena, dastagai; horien artean olioa dela, jakin-min handiena pizten duena. Antolatzailearekin zerikusia ez duen arren, abizen bera dauka Jaengo (Andaluzia) Antonio Camposek. Doña Victoria izeneko olioa ekarri du eta bere produktuaz harro azaltzen da. «Oso ona da. Gainera, olio ona, prezio altuagoa izanik ere, merke irteten da azkenean». Olio-egilearen esanetan, olio onak askoz aldi gehiagotan erabil daitezke gauzak frijitzeko. «Olioaren kultura falta da, nahiz eta Euskal Herrian gero eta gehiago dakien jendeak. Hala ere, zer ikasi asko gelditzen zaizue oraindik». Antolatzaileek diotenez, tratuak egiteko tokia izateaz gain, ikasteko gunea ere izan nahi du Enoliak eta datorren urtean ere horrela izango dela aurreratu dute. Bien bitartean olioaz zertxobait ikasi beharko dute bisitariek; behinik behin, Camposen azterketa gainditzeko bezainbeste.
Ardoak dira, olioarekin batera, Enolian aurki daitezkeen produktu ugarienak.

Ardoak dira, olioarekin batera, Enolian aurki daitezkeen produktu ugarienak. (Argazkia: Mikel Goñi).

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.