Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Kultura

Ostegunetan, miseraren ordez, piperra

Mikel Goñi
2011/09/30
Sukataldek goi mailako sukaldaritza zabaltzeko ‘Sukalday’ ekimena aurkeztu berri du; produktua eta prezioa ditu oinarri.  
Sasoian sasoiko produktuekin osatutako menuak eskainiko dituzte Sukalday ekimenean.

Sasoian sasoiko produktuekin osatutako menuak eskainiko dituzte Sukalday ekimenean. (Argazkia: Mikel Goñi).

Sukataldeko hamaika kideek Sukalday ekimenera atxiki dituzte bere jatetxeek. Ostegun gauetako giroa dinamizatzea eta goi mailako sukaldaritza jendartean zabaltzea bilatzen dute «kontsumo kontzeptu» honen bidez. Prezio bereziko menu itxiak eta produktuen zaintzea izango dira datorren ostegunean abian jarriko duten egitasmoan. Sukalday izena jarri diote hemendik aurrera, eta amaiera datarik gabe, habian jarritako ekimenari. Izan ere, ostegunetan jendea gero eta gutxiago irteten dela ohartuta, «normalean egun mugitua zena» berpiztu nahi baitute. Xarma jatetxeko Aizpea Oihanederrek azaldu zuenez, «ideia zera da; guk lan egitea, eta jendeak prezio erakargarria duten menuak izatea». Hala ere, Xabier Diezek ñabardura egin zuen aurkezpen ekitaldian, «ez da kontu ekonomiko hutsa, baizik eta goi mailako sukaldaritza zertan den ezagutzera ematea». Xarma, Mirador de Ulia, A fuego negro, Agorregi, Branka, Bera Bera eta Kokotxa dira ekimen honekin bat egin duten Donostiako jatetxeak, eta lurraldeko beste lau jatetxerekin batera, goi mailako sukaldaritza dastatzeko hamar ostatutako zirkuitua osatzen dute. Horretarako, hamar jatetxe horietako bakoitzak dastatze menu berezia prestatu du, 22 eta 50 euro artekoa. Oihanederrek azaldutakoaren arabera, jatetxe horietako ohiko prezioekin alderatuta, «% 30eko edo 40ko beherapena izango du». Denboran luzatuko den ekimena izango denez, «hilabetero aldatuko ditugu menuak», gaineratu zuen sukaldari gazte talde honen ordezkariak. Hilabetean behin menua aldatzeak, askotarikotasunaz gain, beste abantaila dakar. Tolosako Fronton jatetxeko Roberto Ruizek  azaldu zuenez, «sasoian sasoiko produktuak erabiliko ditugu menu horietan». Era berean, primerako jatekoak erabiliko dituztela iragarri dute, «agian ez dugu misera jarriko, bai ordea primerako piperrak, ekoizleari behar bezala ordainduak, gainera».

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.