Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Kultura

Jangelako ahate pasa

Irutxuloko Hitza
2011/11/29
Sukaldaritza tradizionala goraipatzeko jaiotako Jakiteak Ahatearen Astea aurkeztu du; hiriko zortzi ostatuk hartuko dute parte ekimenean.
Hegazti hori izango da hainbat plateren ardatza Ahatearen Astean.

Hegazti hori izango da hainbat plateren ardatza Ahatearen Astean. (Argazkia: Mikel Goñi).

Ahatea hegazti migratzailea ere izaki, ingurutik igarotzeari itxaroten diote ehiztariek, pasari, alegia. Sukaldariek etxaldekoak erabili arren, sasoi ederra izango da abenduaren 5aren eta 11ren artean. Jakiteak antolatutako Ahatearen Astean pintxo eta plater pasa ederra izango delako. Jakitea sukaldaritza tradizionala nabarmentzea helburu duen elkartea da; baina, beraiek antolatu dute, hasieran, berritzailea eman dezakeen ahatea bezalako produktuaren inguruko ekimena. Aurkezpenean Josema Azpeitia gastronomia kritikariak argitu zuen ustezko kontraesana; «ahatea ez da berritzailea, Iparraldean betidanik erabili den produktua da, eta hemen urte asko dira foie eta confit-ak erabiltzen hasi zirenetik». Astearen funtsa, ekimenean parte hartuko duten hamasei jatetxe eta tabernetan, espresuki sorturiko ahate plater edo pintxoa eskaintzea da. Azpeitiak aurreratu zuenez, establezimendu horien menuetan barneratuko dituzte berritasunak «jendearen gustukoak» badira. Parte hartuko duten ostatuetako zortzi Donostian daude;  Txuleta, Meson Martin, Txola, Erribera, Illarra, La Brasserie eta Aratz, hurrenez hurren. Azkenekoaren sukaldaria den Iker Zabaletak azaldu zuenez, Onddo eta magret hostopila Arabako pure eta irasagar orearekin eskainiko dute beraiek. Baina, izen luzearen gainetik, «produktua garrantzitsuena» dela nabarmendu zuen Londres hoteleko aurkezpen ekitaldian. Bada, beraz, eskopetarik eta mendiko botarik gabe ahate pasaren zaporea dastatzeko aukera; Donostian zortzi izango dira ehiza postuak abenduaren 5a eta 11a artean.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.