Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Kultura

Gaztagintzaren inguruko argazki erakusketa jarri dute San Telmo Museoan

Estitxu Zabala
2013/06/11
gaztagintza erakusketa, san telmo

Guztira, 25 argazki inguruk osatzen dute ‘Gaztagintza’ erakusketa.

‘Gaztagintza’ izeneko erakusketa txikia ireki dute San Telmo Museoan. Zehazki, gazta egiteko prozesua azaltzen du erakusketak, hainbat argazkiren bidez. Gainera, gaztagintzarako erabiltzen diren tresnek egurretik plastikora eta aluminiora egindako aldaketa du oinarri. Izan ere, San Telmo Museoak bazituen gordeta garai batean gazta egiteko erabiltzen ziren hainbat egurrezko erraminta: Kaikua, txurka, abatzkoa, prentsa makina, abatza, malatsa, epakia… erraminta horiek hartu, eta egun batzuk igaro dituzte Ricardo Iriarte argazkilariak eta Xabier Amoros museoko teknikariak Gabiriako Baztarrika baserrian. Amelia Jauregi eta Asier Osinalde Baztarrika baserriko gaztagileak dira, eta nola lan egiten duten gertutik jarraitu dute Amorosek eta Iriartek. Prozesu horretan, ordea, lehengo eta oraingo erramintak erabili dituzte, aldaketa ikusteko. Hala, azken batean, erakusketak gaztagintzaren prozesua erakusteaz gain, lehengo eta oraingo jardunaren arteko desberdintasuna azaleratzen du. “Museoan gauza asko ditugu, baina ezin ditugu denak erakusgai jarri. Modu honetara, kontestu jakin baten barnean gure piezetako batzuk erakusteko aukera dugu. Museoko piezak kalera atera nahi genituen, kasu honetan, baserrira”, azaldu du Amorosek. Gaztagileak euren aldetik pozik azaldu dira proiektuan parte hartzeagatik. “Bagenuen gogoa gure lana gizarteratzeko, horrela gure bizimoduak ere aurrera jarraitzen duela ikus daiteke”, azaldu du Amelia Jauregik. Azken batean, gazta egiteko era ia berdin mantendu dela aipatu du Jauregik, baina tresnak aldatu direla.  “Pozik hartu genuen museoaren deia eta gure lana argazkitan nola geratu den oso polita iruditzen zait. Oso ongi dago museoak tresna zaharrak gordeta izatea, datozen belaunaldiek ere ikusteko nola lan egiten zen garai batean”, gehitu du Asier Osinaldek.  
gaztagintza erakusketa, san telmo

Ezker eskuin, Xabier Amoros museoko teknikaria, Asier Osinalde eta Amelia Jauregi gaztagileak, Susana Soto museoko zuzendaria eta Ricardo Iriarte argazkilaria.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.