Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • 73. Zinemaldia
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Kultura

A Fuego Negroren 'The Black Book' liburuan oinarritutako erakusketa ireki dute Basque Culinaryn

Irutxuloko Hitza
2014/02/27
Edorta Lamo, BCCko zuzendari nagusi Joxe Mari Aizega eta Amaia Garcia.

Edorta Lamo, BCCko zuzendari nagusi Joxe Mari Aizega eta Amaia Garcia.

Ilustrazioak, argazkiak, errezetak eta beste hainbat material izango dira ikusgai. Basque Culinary Center-ek eta Parte Zaharreko A Fuego Negro jatetxeak kolaborazio gastronomiko bati hasiera eman diote. Batetik, ‘The Black Cook Book’ azken lanaren inguruko erakusketa aurkeztu dute Basque Culinaryn. “Liburua egiteko erabilitako materiala da sukaldaritza ikusteko gure modua, eta gure mundu gastronomikoaren inguruko gauza asko topatuko du bisitariak”, azpimarratu du Amaia Garca A Fuego Negroko arduradunak. Apirilaren 27ra arte zabalik izango da erakusketa, eta liburuko hiru atalez osaturik izango da: ‘Errezetategi’ atalean taula handi bat azalduko da eta bertan errezeta guztiak azalduko dira urtez urte kronologikoki. “Ehun errezeta baino gehiago dira 2006. urtean taberna zabaldu genuenetik egin ditugunak. Denak erakutsi nahi genituen, gainera. Ezer ez gordetzeko modua da hori, ikasleei dena erakutsi eta gastronomia aldetik biluztea, alegia”, zehaztu du Edorta Lamo A Fuego Negroko sukalde-arduradunak. Bigarren atala, ‘Kitxen kreativity’ izenekoa, liburuko parte bakoitzeko ilustrazio orijinalen marrazkiz osaturik dago. “Liburua egiten hamaika artista eta marrazkilarik hartu dute parte, eta, euren tartea izan behar zuten erakusketan. Guretzat euren parte-hartzea garrantzitsua izan da oso!”, azaldu du sukaldariak. Azkenik, ‘Garito bat baino gehiago’ atalak, lehenago argitaratutako lanez gain (‘Pintxos y viñetas’ eta ‘Pintxatu’), honakoa du: 3D argazkiak bere betaurrekoekin, ‘Plata clothing’-ekin egindako kamiseta orijinalak, ‘Pilpil Wear’ jakatxoak, zenbait argazki eta koadro, ‘Platos Rotos’ erakusketaren argazki-panela, liburuan sarturiko pegatinen orijinalak euren erakustokian, hainbat egitasmoetako kolaborazioen egindako zirriborroak eta A Fuego Negron 2009an egindako gastronomia-antzerkiaren muntaia txiki bat.  

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.