Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu

Basque Culinary Centerrek ere bat egin du edukiontzi marroiaren kanpainarekin

Agurtzane Altuna
Erdialdea
2014/06/03
Basque Culinary Center-eko ikastaroa. (Argazkia: BCC)

Basque Culinary Center-eko ikastaroa. (Argazkia: BCC)

Dagoeneko 10.120 familiak eman dute izena edukiontzi marroia erabiltzeko sistema berrian. Hondakin organikoen bilketan hiriko eragileen konpromisoa oso garrantzitsua dela esan du Nora Galparsoro, Zerbitzu eta Azpiegitura zinegotziak. Bide horretan, Basque Culinary Centerrek ere bat egin du Hemen da konposta! kanpainarekin. Hiru ikastaro antolatu dituzte, errezeta berrien bidez sukaldean erabiltzen diren produktuak berrerabiltzen ikasteko. Ikastaroaz gain, Basque Culinary Center-en iraunkortasunaren aldeko apostua egiten dutela esan du Idoia Calleja, master eta ikastaroen zuzendariak. Hala, ikastaroez gain, zentroaren kudeaketan eta erabileran ere hondakinak egoki kudeatzeko ahalegina egiten dutela adierazi du Callejak. Hemen da konposta! Kanpainaren lehen zatia uztailean bukatuko da. Ordurarte auzo guztietan edukiontzi marroiak jartzen arituko dira, eta baita hondakin organikoa biltzeko sistema ezagutarazteko guneetan informazioa eskaintzen ere.
Nora Galparsoro eta Idoia Calleja. (Argazkia: Agurtzane Altuna)

Nora Galparsoro eta Idoia Calleja. (Argazkia: Agurtzane Altuna)

Nora Galparsorok azaldu duenez, edukiontziak Ategorrieta-Ulian, Erdialdean, Egian, Antiguan, Amaran eta Grosen jarri dituzte jada. Astelehenean Aieten hasiko dira jartzen, eta ondoren etorriko dira Larratxo, Intxaurrondo, Altza, Añorga, Loiola eta Martutenekoak. Hondakin organikoa biltzeko poltsak banatzeko makinak ere hilabete honetan hasiko dira jartzen. Lehenak Ernest Lluch eta Okendo kultur etxeetan eta Zuhaizti Kiroldegian jarriko dituzte. Galparsororen esanetan, “herritarren harrera oso ona izaten ari da”. Bataz beste, auzo bakoitzean familien %15ak eman du izena, eta familien %40ra iristea litzateke erronka. Hondakin organikoaren bilketa datuei dagokionez, oraindik ez dute daturik, sistemaren hedapena mailakatua delako; Galparsororen arabera, uda bukaeran izango dituzte lehen datuak.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

Euskaraldia Donostian 2025

Ingurumena
Eguzkitza_parkea

Auditz Akular Eguna antolatu dute larunbaterako Altzan

Euskaraldia
euskaraldia

Jai giro ederrean hasi dute Euskaraldia Donostiako hainbat auzotan asteburuan

Jaiak
erraldoi eguna

Erraldoi Eguna egin dute Antiguan, giro paregabean

Euskaraldia

Abiatu da Euskaraldia dantza eta musika artean

Euskaraldia
'ahobizi' eta 'belarriprest' txapak

Donostiako Euskaraldiko egitaraua, auzoz auzo eta egunez egun

euskaraldia
Euskaraldia_hamaikakoa

Gaur hasiko da Euskaraldia

Euskaraldia
chamorro-agote

«Euskaldun guztiok bateratzen gaituen elementu bakarra da euskara»

Euskaraldia
ramon-goikoetxea

«Espero dugu atleten artean Euskaraldiko gure kamisetek arrakasta edukitzea»

Euskaraldia
esther

«Atzerritarrei euskarazko hiztegi txikiak banatuko dizkiegu»

Euskaraldia
haizea-solagurenbeaskoa

«Euskaraldiko hasierako irrika berpiztu nahi dugu»

Azken bideoak

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.