Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Ekonomia

Lyonen izango dira GuztiONA nekazaritza elikagaien klusterreko ordezkariak

ane urrutikoetxea
2014/11/25
Antton Olaizola ekoizleak, Raul Fernandez Amara Plaza Hoteleko zuzendariak, Jos Ruiz Garapen Ekonomikok zinegotziak eta Euken Sese Sustapeneko ordezkariak aurkeztu dute bidaia. (Argazkia: Ane Urrutikoetxea)

Antton Olaizola ekoizleak, Raul Fernandez Amara Plaza Hoteleko zuzendariak, Jos Ruiz Garapen Ekonomikok zinegotziak eta Euken Sese Sustapeneko ordezkariak aurkeztu dute bidaia. (Argazkia: Ane Urrutikoetxea)

Lehen eta hirugarren sektoreak harremanetan jartzea da bidaiaren helburua. Nekazaritza eta hostalaritza lotzea da GuztiONA nekazaritza eta elikagarien klusterraren helburua, eta horretarako, Lyonera (Frantzia) joango da tokiko produktuen sustapen estrategiak ezagutu eta harremanak estutzeko. Bihar eta etzi bidaiatuko dira klusterreko ordezkariak enpresa misioan, eta Frantziako ekoizpen eta promozio teknikak ezagutzea espero dute. Guztira 130 agentek parte hartzen dute klusterrean, eta sektore guztiak ordezkatzen dituzte. Lehen eta hirugarren sektorea harremanetan jartzeko konpromisoa agertu du Garapen Ekonomikoko zinegotzi Josu Ruizek: “Akatsa da bi sektore horien artean loturarik ez dagoela pentsatzea. Frantzian ondo dakite biak harremantzen, eta gure ekonomiari mesede egin diezaioke bertan ikasitakoak”. Teknologia, gastronomia, ekologia eta hostalaritza dira jorratuko dituzten gaiak, Sustapeneko ordezkari Eusken Seseren arabera: “Donostian bezala, gastronomia Lyonen erakargarri nagusietako bat da, eta beraz, asko ikasi dezakegu bertan. Dena den, estrategia eta marketing-a da gehien interesatzen zaiguna”. Nekazaritza ordezkarien artean Antton Olaizola ekoizlea izango da. Olaizolak sagarrak eta kiwiak ekoizten ditu bere baserrian, eta produktu horiek saltzen eta promozioa egiten ikasteko helburua du Lyonen: “Frantziarrek badakite beren produktuak eta turismoa harremanetan jartzen, hor dago bertako produktuak sustatzeko gakoa. Hori egiten ikastera goaz”. Amara Plaza hoteleko zuzendari Raul Fernandez ere bertan izango da: “Hostalaritzak rol garrantzitsua betetzen du lehengaiak banatu eta sustatzerakoan, eta beraz, oso beharrezkoa da bertakoekin harremanetan jartzen ikastea”.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.