Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Gizartea

Basque Culinary Centerreko lehen promozioak bukatu ditu ikasketak

Bost urteko ibilbidearen ostean, Sukaldaritza Arteen Graduko 54 lagunek euren titulua lortuko dute

Estitxu Zabala
2015/07/06
Nazioarteko Aholku Batzordea eta Patronatuko sukaldariak bildu dira BCCn.

Nazioarteko Aholku Batzordea eta Fundazioaren Patronatuko sukaldariburuetako batzuk bildu dira, gaurko agerraldian. (Argazkia: Estitxu Zabala)

Iritsi da eguna. Lau urtez egindako esfortzuen ostean, Basque Culinary Center-eko lehen promozioak bukatu ditu ikasketak. Hala, gaur arratsaldean Sukaldaritz Arteen Graduko 54 lagunek euren titulua jasotzekoak dira, graduazio ekitaldian. Gauzak hala, Basque Culinary Centerrek (BCC) bere Nazioarteko Aholku Batzordea eta bere Fundazioaren Patronatuko sukaldariburuak bildu ditu gaur goizean, bi helbururekin: batetik, proiektu berriak bultzatzea; eta bestetik, lehen promozioko ikasleen graduazio-ekitaldian parte hartzea. Goizeko agerraldia Joxe Mari Aizega BCCko zuzendariak zuzendu du: “Egun historikoa da guretzako”. Gogoan izan dute eta minutu bateko isilunea gorde dute hil berri den Juli Solerren omenez. ElBulliko jabea izan da Ferra Adriarekin batera, eta 66 urterekin hil da, gaixotasun baten ondorioz. Mondragon Unibertsitatearen Gastronomia Zientzien Fakultateak eta elikaduraren eta gastronomiaren arloko Ikerkuntza eta Berrikuntza Zentroak osatzen dute BCC. Prestakuntza, ikerketa, berrikuntza eta ezagutzaren eta teknologiaren transferentzia sustatu nahi ditu fakultateak, gastronomiako zientzien inguruan. Horretarako jaio zen, eta bide horretatik jarraitu nahi du, erronka berriak jarriz. BCCren Nazioarteko Aholkularitza Kontseilua 2010. urtean sortu zuten, Patronatuari lan estrategikoetan aholkularitza eta nazioarteko proiekzioa emateko. Munduko sukaldari ospetsuenetako hamaikak osatzen dute. Lehendakaria Ferran Adria da, eta gainerako kideak honakoak dira: Rene Redzepi (Danimarka), Joan Roca (Espainia), Heston Bluementhal (Erresuma Batua), Massimo Bottura (Italia), Michel Bras (Frantzia), Gaston Acurio (Peru), Yukio Hattori (Japonia), Dan Barber (AEB), Enrique Olvera (Mexiko) eta Alex Atala (Brasil). Horietatik, Adria, Olvera, Acurio, Hattori eta Roca izan dira gaur goizeko agerraldian, honako gonbidatuekin batera: Carlo Petrini (Slow Food Internacionaleko lehendakaria), Christian Puglisi (Danimarka) eta Dominique Crenn (AEB). Lehen promozioa Gastronomiako lehen promozioko ikasleen graduazioa 18:00etarako iragarri dute. Ekitaldi akademikoan, Nazioarteko Aholku Batzordeko kideak eta Fundazioaren Patronatua osatzen duten kideak izango dira. Esan bezala, guztira 54 ikasle graduatuko dira (19 emakume eta 35 gizon). Unibertsitate-prestakuntza berritzailea jaso dute, honako ardatz nagusiekin: diziplinartekotasuna –ikasle guztiek ikasi behar dituzte sukaldea, zerbitzu eta jangela, enpresa-kudeaketa, kultura eta zientzia–, eginez ikastea –prestakuntza denboraren % 70 benetako prestakuntza praktikoa da–, garapen pertsonala eta talde-lana.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.