Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Gizartea

"Beganismoa ikusarazi eta jendeari erraztasunak eman nahi dizkiogu"

Gida beganoa atera dute Askekintzako kideek eta bertan hiriko jatetxe eta tabernetako aukera beganoak jaso dituzte.

Malen Aldalur
2016/06/21
Gida Beganoa atera dute Askekintzako kideek, bertan hiriko jatetxe eta tabernetako aukera beganoak azaltzen dira.

Gida beganoa aurkeztu dute. (Argazkia: Malen Aldalur)

Hogeita zazpi establezimenduk osatzen dute Donostiako gida beganoa: jatetxe eta taberna beganoak, jatetxe begetarianoak, %100 aukera begetalak dituztenak eta izozki begetalak dituztenak daude bertan. Nekane Juanes Askekintza Animalistako kideak eman dizkigu xehetasun gehiago. Nondik dator gida beganoa egitearen ideia? Bizitza animalien erabilerarik gabe ulertzen dugu. Ez ditugu animaliak erabiltzen jateko eta janzteko; injustua dela iruditzen zaigu, geu bezalakoak direlako. Ohartu ginen Donostian bazegoela nahikoa aukera eskaintza %100 begetala zuena, eta beste taberna eta jatetxe batzuk ere horretara animatu nahi genituen. Lehengo urteko udazkenean txosten bat banatu genuen alde zaharrean errezeta begano pila bat biltzen zituena. Zein helburu ditu gidak? Beganismoa ikusaraztea eta jende beganoari erraztasunak ematea dira helburu nagusiak. Gainera, jendea konturatzea nahi dugu animaliarik jan beharrik gabe aukera asko dagoela, denetarik jaten dugula eta osasuntsu gaudela.  Gidaren lehen urtea da aurtengoa eta hurrengorako jatetxe eta taberna gehiago animatzea ere gustatuko litzaiguke. Zein zailtasun ditu beganoa izateak? Guk Donostian kontrolatzen dugu non jan dezakegun eta non ez, baina agian beste batzuk ez. Etxean erreza da jateko %100 begetala egitea, baina kalera irtetean aukerak gutxitzen dira. Horregatik animatzen ditugu esaterako nonbaitera joan aurretik deitzera, adibidez: “igandean bazkaltzera noa zuen jatetxera eta janari beganoa prestatzerik bai?”. Baina era berean, aukera duinak ere aldarrikatu nahi ditugu, maiz, entsalada triste bat bakarrik ematen digute aurkeratzeko. Non eskuratu daiteke gida? Gidan azaltzen diren tabernetan egongo dira eskuragarri, baita Askekintzako Facebook orrialdean ere. Ingelesez eta frantsesez ere atera ditugu, eta horiek hizkuntza eskoletan, kanpoko jendea egoten den tokietan eta kulturguneetan ere egongo dira eskuragarri.
  Gidan agertzen diren jatetxe eta tabernak: Jatetxe beganoak: Landare eta Grean break take away. Jatetxe begetarianoak: Garraxi eta KM-0. Aukera %1100 begetalak dituzten jatetxeak: Kaxilda, Caravanserai café, U27, Bolywood indian restaurant, Kaskazuri, Maiatza, Via Fora, La Guinda, Tedone eta Artatxiki makrobiotika elkartea. Aukera %100 begetalak dituzten tabernak: Platero, Drp, Giroki, Rekalde, Beti Boga, Zinema Corner, Zumardi, Bizar Gorri eta Belgrado denetatik un poco. Izozki %100 begetalak: Veneciana, papperino, piccola venezia eta Los Italianos.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.