Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra

Lekak, bakoitzak nahi erara

Irutxuloko Hitza
2017/09/08

Groseko Tedone jatetxea

tedoneOsagaiak

225 gramo leka 5 onddo 5 langostino Ahabiak (nahi beste) Ahuakatea 1 Osagai sekretua Lekak al dente erara da Tedone jatetxeko jabearen platerik kuttunenetakoa. Hura prestatu ahal izateko jarraitu beharreko urratsak azaldu ditu Beltza-k, nahiz eta osagai sekretu bat gorde duen berarentzat. Platerarekin hasteko, lekak zati txiki txikietan moztu behar dira, Japoniar erara. Behin lekak moztuta, kazola bat urez bete eta lekak zortzi edo hamar minutuz egosi. Tedonen, ahalegintzen dira ahal den guztietan, lekak inguruko baserrietatik ekartzen. Ondoren, bi aukera daude;?bata begetarianoa eta bestea ez. Aukera begetarianoa egin nahi duenak onddoak zatitu eta bere saltsan egin behar ditu. Beste aukera nahiago duenak, aldiz, langostinoak egosi. Behin langostinoak egosita zatitu edo osorik lekekin nahastu. Ondoren ahuakatea zati txikitan moztu eta gainerako elikagaiekin batera jarri. Azkenik, ahabia gorriak bota eta horien zukuarekin janariaren inguruan borobil bat marraztu.
 

‘Beltza’ Tedone jatetxeko jabea

“Elikadura alternatiboa beti gustatu izan zaidan zerbait da”

tedoneTedone tabernako jabea da “Beltza”. 11 urte daramatza Groseko kale Laburrean. Beti gustatu izan zaio elikadura alternatiboa eta horrek bultzatu zuen jatetxea zabaltzera. Janari ekologikoa eta biologikoa eskaintzen duzue Tedonen. Bai, hasieran janari begetarianoa egiten genuen. Orain janari ekologikoa eta biologikoa eskaintzen dugu. Zergatik? Uste dut jaten dugun hori garela. Beraz, elikadurak berebiziko garrantzia du gure bizitzetan. Badaude elikagai batzuk on egiten dutenak eta beste batzuk kalte egiten dutenak. Horregatik uste dut osasunarentzat garrantzitsua dela zer jaten dugun kontuan izatea. Tedone jatetxe bat baino gehiago da. Bai, Tedonen solasaldi politikoak, kultur ekintzak, performanceak eta halakoak egoten dira. Hemendik pasa dira, besteak beste, Arkaitz Cano idazlea, Maialen Lujanbio bertsolaria edo Pako Etxeberria forentsea. Nolatan hasi zinen halakoak antolatzen? Niri asko gustatzen zitzaidan halakoetara joatea eta jatetxea zabaldu nuenean ez nuen aukerarik izaten. Hori dela eta, jarduera horiek jatetxera ekartzea otu zitzaidan. Hasieran hilean behin edo antolatzen genuen zerbait, gero hamabost egunetik behin eta orain astero egiten dugu. Bestalde, uneoro izaten ditugu mota ugaritako erakusketak jarrita. Zure barazkirik gustukoena? Lekak eta kalabaza. Eta postrerako? Tedonetik, algarrobako tarta eta bestela marrubiak esne-gainarekin. Gogoko duzun jatetxe bat? Intxaurrondoko makrobiotika elkartea.  

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.