Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra

Artatxiki, tofu eta barazki hanburgesak azenario frijituekin

Lide Ferreira
2017/11/10

Garraxi jatetxe begetarianoa

garraxi-jatetxea

Artatxiki, tofu eta barazki hanburgesak azenario frijituekin. (Argazkia: Lide Ferreira)

Osagaiak: Artatxiki egosi kikara bat 250 gramo tofu Azenario bat Kalabazin bat Babata erdi bat Arroz hirina Kombu alga Tipula Miso txuria Oliba olioa Gatza Piperrautsa Olo malutak Garraxi jatetxe begetarianoko platera prestatzeko, lehenengo, hanburgesak egin behar dira. Artatxikia egosi behar da eta birrindu tofua, azenarioa, kalabazina eta babata. Osagai horiek guztiak nahastu behar dira eta nahasketari olio, gatz eta piperrauts pixka bat bota. Hanburgesek trinkotasuna lortzeko, garrantzitsua da olo malutak botatzea. Hori guztia arroz hirinetik pasa eta prest daude olio oso beroan frijitzeko. Saltsa egiteko, kombu alga uretan jarri behar da, beratzen, bigundu ahal izateko. Tipula julianan moztu eta poxatu behar da denbora luzez. Prest dagoenean, gatza bota behar zaio eta kombu alga ur pixka batekin, egosteko. Ondoren, dena nahastu Thermomix-arekin eta miso txuri pixka bat bota. Azenario chips-ak egiteko, patatak zuritzeko tresna batekin tirak egin behar dira eta hirinetik pasa. Azkenik, frijitu, sua oso bero dagoenean. Apaintzeko, cherry tomateak erabili daitezke.
 

Idoia Garcia, Garraxi jatetxeko jabeetako bat eta sukaldaria

garraxi-jatetxea-idoia-garcia

Idoia Garcia, Garraxi jatetxeko jabeetako bat eta sukaldaria. (Argazkia: Lide Ferreira)

“Sukalde begetarianoa eta etxekoa eskaintzen dugu! Noiz sortu zenuten Garraxi? 2001ean izan zen. Egiako Ametzagaina kaleko lokal txikiago batean hasi ginen, bi mutil eta hirurok. Baina, orain, hiru neska gara jabeak: Maider, Bego eta hirurok. Zergatik erabaki zenuten janari begetarianoa eskaintzea? Garai hartan, janari begetarianoa eskaintzen zuen jatetxe gutxi zeuden inguruan, eta guk ez dugunez haragirik prestatzen, aukera ona iruditu zitzaigun. Gainera, gustatzen zaigu esperimentatzea eta sukalde begetarianoak horretarako aukera izugarriak ditu: zerealak, espeziak, lekaleak, saltsak… Jendeak ez du imajinatzen zein anitza den mundu hau. Zer eskaintzen du Garraxik? Astean zehar, eguerditan, eguneko menua eskaintzen dugu. Gauean eta asteburuetan, berriz, karta. Prestatzen dugun janaria oso osasuntsua da, baina bezeroekiko gertuko harremana izatea ere oso garrantzitsua da guretzat. Beraz, sukalde begetarianoa eta etxekoa eskaintzen dugu. Etxeko giroa du Garraxik, goxoa, gustuko dugu jendea etxean egongo balitz bezala sentitzea. Eta janariaz gain, erakusketak izaten ditugu jatetxean, bi hilabetean behin aldatzen ditugunak. Zer da gehien eskatzen dena? Patata eta tipula bolatxoak. Oso osagai ohikoak ditu platerak, baina errezeta oso bitxia da eta bistarako deigarria, forma abstraktua duelako. Asko eskatzen du jendeak, eta mahai batean zerbitzatzen dugunean, beste mahaietakoek ikusi eta berehala jakin nahi dute zer den. Donostiako zein jatetxe edo taberna gustuko duzu? Parte Zaharreko La Cuchara de San Telmo eta Igarako Aratz erretegia.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.