Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra

Baratzetik platerera

Irutxuloko Hitza
2017/11/24

Illarra jatetxea

illarra-jatetxea

(Argazkia: Estitxu Zabala)

OSAGAIAK Lekak, kuia, kuiatxoa, kalabaza, orburuak, cherry tomateak, alberjiniak, onddoak, rukula, azenarioa, porrua, basatxerri urdaiazpikoa, intxaurrak eta almendrak, añanako gatza eta perrexil olio berezia PRESTAKETA Aipatutako produktu guztiak kantitate txikian jarri behar dira, bakoitzaren gustura. Eizmendik dio parrilla tenperatura baxuan eduki behar dela, eta garaiko produktuak segituan egiten direla, 10-15 minuturen bueltan. Beharrezkotzak eta guztiz garrantzitsutzat jotzen du Eizmendik produktuak baserritarrei beraiei erostea, eta maitasunarekin aritzea sukaldean.

«Parrillari garrantzi handia ematen diogu»

illarra-jatetxea

Joxean Eizmendi, Illarra jatetxeko jabea. (Argazkia: Estitxu Zabala)

Joxean Eizmendi, Illarra jatetxeko jabea

Nola definituko zenuke Illarra jatetxea? Illarra da etxe bat, baratzea eta produktuekin lotura zuzena duena. XVII. mendetik dago etxea, eta lehen inguruko lur hauek iristen ziren Tolosa Hiribideraino. Izaten ziren nobleen laborantzarako eta hiritarren osasunerako. Produktua, osasuna, ongizatea eta kultura batzen ditu etxe honek. Zerk desberdintzen du zuen jatetxea? Etxe honetan, platerean zerbitzatzen den guztia garaikoa, bertakoa eta freskoa da. Barazkiak goizean jasotzen ditugu; haragia, elikadura zaindu duten abereetatik dator; eta arrainak freskoak dira. Konfiantzazko produktuak erabiltzea gustatzen zait, eta biziak. Baratzean, adibidez, ez dugu pestizidarik erabiltzen, loreak jartzen ditugu lan hori egiteko. Noiztik duzu Illarraren ardura? Azken hogei urtean. Etxean lan egiten dute urritasun fisiko eta psikologikoak dituztenek, haiek ikaragarri erakusten digute euren iraunkortasunarekin, eta oso pozik gaude beraiekin. Zein da zuen eskaintzaren berezitasuna? Nire nahia da jendea gure kulturaren eta produktuen bueltan elkartzea, eta maitasuna ematen dugu gure plateretan. Espainiako Parrilla Txapelketako irabazlea naiz, eta jatetxean parrillari garrantzi handia ematen diogu. Parrillako menua dugu, garaiko produktuekin osatzen duguna, egurra ere hemengoa erabiltzen dugu. Parrilla ongi erabiltzea garrantzitsua da, tenperatura egokian egin behar baita produktu bakoitza. Gero, illarra da gure produktu izarra, baina bere garaian. Medikuekin eta laborategiko ikerkuntza arloarekin lanean ari naiz orain. Donostiako zein jatetxe gomendatuko zenuke? Oso galdera zaila da hori… Bertako produktuekin lan egiten dutenak gustatzen zaizkit. Hiru esango ditut; Parte Zaharreko Casa Urola, Antiguako Bernardina, eta sukaldari gisa, Xarmakoak.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.