Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra

Txuleta, errauts eta pikilloekin

Irutxuloko Hitza
2018/01/05
txuleta-pintxoa

(Argazkia: Estitxu Zabala)

OSAGAIAK:

– Txuleta – Pikillo piperrak – Tapioka almidoia – Baratxuria -Tipula – Txile hariak

PRESTAKETA:

Sukaldaritza tradizionala eta modernoagoa uztartzen dituela dio Paul Arrillagak, Zazpiko sukaldean. Sukaldaritza tradizionala oinarri hartuta, txuleta pintxoa da sortu duenetako bat.

Txuletari koipe guztia kentzen diote; koipe hori urtu egiten dute, eta baratxuri birrinduekin nahasten dute, likido egoeran geratu arte. Koipe hori almidoiarekin nahasten dute, hauts moduan geratu arte. Aldi berean, labean tipula erretzen dute, hauts egin, eta beste hautsarekin nahasten dute. Horrela, dena nahastuta, brasa moduko errauts bat osatzen dute. Bestetik, pikillo piperrekin pure bat egiten dugu. Txuleta egin, eta gainontzekoosagaiak jartzen dizkiote inguruan.


Paul Arrillaga, Zazpi taberna-jatetxeko jabea eta sukaldaria

«Eguneroko menuarekin bezero asko mugitzen ditugu»

Paul ArrillagaGaztea da Paul Arrillaga, baina ibilbide oparoa osatu du sukaldaritzan. Azken lau urtean, ongi baino hobeto jateko aukera ematen du Erdialdeko Zazpi jatetxean, eta prezio oso onean. Noiztik zabiltza sukaldaritzan? Hamahiru bat urte dira sukaldaria naizela. Handik eta hemendik ibili naiz, Donostian eta Donostiatik kanpo, eta azkenean jatetxe bat hartzea erabaki nuen, nire neskalagunarekin batera. Horrela, martxoan lau urte beteko dira Zazpi jatetxean hasi ginela. Zein eskaintza duzue? Gure eskaintzak bi arlo ditu, batetik, taldean mokadu batzuk jateko aukera dago, eta, bestetik, gastronomia gustatzen zaionak aukera du esperimentatzeko, adibidez, dastatze menuekin. Eguneroko menuarekin bezero asko mugitzen ditugu;?egunero 70 lagun inguruk bazkaltzen dute, eta horietatik 30 baino gehiago eguneroko bezeroak dira, inguruan lan egiten dutenak, batez ere. Gustura zabiltzate orduan, ezta? Bai, pentsa, ireki genuenean bost lagun hasi ginen lanean, eta orain hirukoiztu egin dugu lan taldea. Bereziki niri hemen egitea gehien gustatzen zaidana da miniatura-sukaldaritza, eta jendeari gustatzen zaiola ikusten dut, gehien mugitzen dena da, eguneko menuarekin batera. Donostiako zein jatetxe gomendatuko zenuke? Parte Zaharreko Casa Urola.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.