Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra

Fideo rossejata, txibia eta otarrainxkekin

Irutxuloko Hitza @irutxulo
2018/01/26
all i oli jatetxea

Fideo Rossejata,
txibiekin eta otarrainxkekin. (Argazkia: Estitxu Zabala)

OSAGAIAK

  • Zirikilote fideoak
  • Txibia
  • Otarrainxkak
  • Baratxuria
  • Tomatea
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • All i olia egiteko: Baratxuria, oliba olioa eta arraultza

PRESTAKETA

Lehenengo fume salda egin behar da, otarrainxken buruekin eta azalekin. Salda egina dagoenean, erretiratu, eta paella ontzi batean doratu behar dira baratxuri ale bat, eta fideoak.

Paella ontzi horretan gehitu behar da txibia zatitua, tomatea eta gatza. Dena ongi estali behar da fumearekin, eta behin ongi xurgatu duenean, otarrainxkak jarri behar dira gainean, apaintzeko. Bost minutuz utzi behar da lasai, eta, ondoren, jateko moduan geratzen da.


 

allioli-jatetxea

Arantza Mendioroz eta Cesar Barrera. (Argazkia: Estitxu Zabala)

Arantza Mendioroz eta Cesar Barrera, All i oli jatetxeko jabeak

«Calcotsen garaia asko nabaritzen da, jende gehiago etortzen da»

Jatetxe kataluniarra da Martuteneko All i oli. Zazpi urte damatzate jatetxearekin Amarako Arantza Mendioroz eta Tarragonako Cesar Barrera senar-emazteek. Auzoko lanak direla eta, bi urte gogor igaro dituzte, baina orain berriro normaltasunera itzuli dira.

Zein da zuen historia?
Cesar Barrera (C. B.): Arango haranean lan egiten nuen, nire familiaren jatetxean. Han denboraldien arabera lan egiten genuen, eta oso astuna egiten zitzaidan. Arantza ezagutu nuen oporraldi batzuetan, gerora nire emaztea izan dena, eta gurekin lan egitera etorri zen. Zortzi urte egin genituen elkarrekin lanean, eta eskaini nion Donostian jatetxe kataluniar bat irekitzea. Martutenen etxebizitza genuen, eta beti izan nuen gogoa nire kontura jatetxe bat irekitzeko.

Zein ibilbide izan du jatetxeak?
C. B.: Proposamena egin eta urtebetera Donostiara etorri ginen, eta 2011ko martxoaren 30ean ireki genuen jatetxea. Hasieran lan handia izan genuen, gero egonkortu egin zen, eta orain oso pozik gaude. Bi urte oso gogor igaro ditugu zubiaren obrak zirela eta. Dena hautsez betea izan dugu eta udan leihoak itxiak eduki behar genituen. Udaran lan gutxiago egiten dugu, baina turista batzuk azaltzen zaizkigu tarteka, Trip Advisor edo halakoren baten bidez gomendioa ikusita.

Bezeroek zer diote?
C. B.: Kataluniako gastronomia ezagutzen dutenak oso gustura ateratzen dira, eta aurretik ezagutzen ez dutenak harrituak geratzen dira. Astean zehar oso lasai ibiltzen gara, eta bereziki asteburuetan izaten dugu lana.

Zerk izaten du arrakasta gehien?
Arantza Mendioroz (A.M.): Rossejata, egin dugun errezeta, mundu guztiari gustatzen zaio. Denboraldian calcotsak ere arrakasta handia izaten du, urritik apirilera izaten da. Asteko menua 20 euroan dugu, dastatze menu bat dugu 28 euroan, eta calcotsak 35 euroan. Taldeko menuak ere egiten ditugu, beharretara egokituz.
C. B.: Egia esan, calcotsen garaia asko nabaritzen da, jende gehiago etortzen da. Gainontzean, hamabost haragi mota egiten ditugu parrilan, eta barazki asko egiten ditugu txingarretan. Arrozak ere baditugu, besteak beste.

Donostiako zein jatetxe gomendatuko zenukete?
A.M.: Portuetxe erretegia, beti pozik irteten gara hortik; eta Parte Zaharreko Morgan, Narrika kalekoa.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.