Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra

Larrako hanburgesa 'itzela'

Irutxuloko Hitza
2018/05/04
Argazkia: Iñaki Agirre

Argazkia: Iñaki Agirre

OSAGAIAK – Haragi txikitua (200 g) – Hirugiarra – Arrautza – Emmental gazta – Letxuga – Tomatea – Baratxuria – Gatz larria – Piper hautsa – Tipula PRESTAKETA Hanburgesa prestatzeko, haragi txikitua hartu eta gatz larria, piper hautsa eta baratxuria gehitu behar dizkiogu. Haragia plantxan jarrita, tipula goxatua gehituko diogu. Gero, hirugihar frijitua eta emmental gazta ipiniko dizkiogu gainean. Hanburgesa lodi xamarra denez, hura barrutik egiten den bitartean gazta urtzen joango da. Azkenik, hanburgesa ogi tartean dugularik, letxuga, tomatea eta arrautza frijitua gehituko dizkiogu.

Aitor Jauregi, Larra tabernako arduraduna.

“Bezeroekin dugun gertuko harremanak bereizten gaitu”

Argazkia: Iñaki Agirre

Argazkia: Iñaki Agirre

Ikatz kaleko taberna ezaguna da Larra, tripa betetzeko leku aproposa baita Parte Zaharretik poteatzen dabiltzanentzat. Tabernako barran ageri den pintxo sortak eta barruan nagusitzen den giro atseginak bere kabuz hitz egiten duten arren, Aitor Jauregi arduradunak atseginez eman digu tabernaren berri. Nortzuk daramazue Larra? Gorkak, Ixiarrek eta hiruok daramagu. Lehen langileak ginen, eta bakoitzak lauzpabost urte pasa ditugu aurretik hemen lanean. Abendutik, ordea, negozioaren kudeaketa gure kabuz daramagu. Taberna, ordea, aspalditik existitzen da, ezta? Bai. Ni Parte Zaharrekoa naiz eta betidanik ezagutu dut Larra taberna, egia esan. Zehazki ez dakit noiztik dagoen zabalik, baina 30 urtetik gora badituela esango nuke. Zein eskaintza du egungo Larrak? Pintxoz beteriko barra, ogitartekoak, sandwichak, hanburgesak, pintxo beroak, errazioak… Poteoan pintxoak garrantzi handia izango du, noski. Batik bat gazteekin, bai. Poteoan asko dabiltza hemendik, eta gosea dutenean beti datoz guregana. Edaten dutena baino gehiago jaten dute? Ez. Gehiago edaten dute, dudarik gabe! Baduzue plater berezirik? Ez dugu plater berezirik, baina jendearengan zirrara gehien sortzen duena hanburgesa da. Tamaina itzela du, oso ona dago eta etxeko patata frijituekin aurkezten dugu. Zenbat pisatzen du? 200 gramo haragi dauzka. Hanburgesa osoak, hortaz, 300 gramotik gora pisatu dezakela esango nuke. Zerk egiten du berezi Larra taberna? Nire ustez, bezeroekin dugun gertuko harremanak egiten du berezia taberna. Etxeko giroan gabiltza hemen, gazte zein helduekin. Auzoko lekua da eta bertako jendearekin egiten dugu lan. Zein jatetxe gomendatuko zenuke? Parte Zaharreko Narrika eta Iñigo kaleen artean dagoen Auñamendi jatetxea. Hara joaten garen aldiro oso gustura geratzen gara.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.