Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • 73. Zinemaldia
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra

Ganba broxeta

Irutxuloko Hitza
2018/05/11
broxetaOSAGAIAK – Patata – Hirugiharra – Oliba olioa -Ekilore olioa – Soja saltsa – Ganbak – Perrexila PRESTAKETA Hasteko, makilatxo bat hartu eta bertan hiru ganba eta hiru hirugihar zati jarriko ditugu, broxeta bat egiteko. Ondoren, patata zuritu eta prestatu egin behar da patata pure bat egiteko. Horretarako, patatak moztu eta su txikian gozatuko ditugu zartaginean, oliba olioarekin. Mugitu egin behar da patata bigundu eta patata zati txikiak eta handiak geratu arte. Broxeta eta patata purea prest daudenean, saltsa egiten hasiko gara. Horretarako, soja saltsa hartu eta potearen hiru laurdena jarriko dugu sutan, ekilore olioarekin batera. Ondoren, botila batean sartu eta nahastu egingo dugu. Azkenik, pintxoaren aurkezpena egin behar da. Patatak jarriko ditugu azpian eta saltsa turrusta bat botako diogu; gero broxeta plantxan egin, saltsa bota eta pataten gainean jarri; bukatzeko, perrexila botako diogu pintxoari azken ukitua emateko.
 

Angel Barrios, Igela jatetxea

barrios«Bezeroak inguruko lantegietako langileak dira»

2004ko urrian ireki zuten Igela jatetxea, Igaran. Ordutik lanean ari dira inguruko langileen tripa goxatzeko. Lantegi artean dago Igela. Bai, eta hori asko nabari da gure bezeroen profilean. Gehienak inguruko lantegietako langileak dira. Dena den, kanpotik ere etortzen da jendea, Antiguatik, bereziki. Taberna eta jatetxea dituzue. Non ibiltzen da jende gehiago? Bietan ibiltzen da jendea, orduaren arabera. Goizean gosariak ematen ditugu, ondoren, hamaiketakoa, eta, gero, bazkariak. Goizeko seiretan irekitzen dugu taberna eta gaueko bederatzietan itxi. Horrelakoa da gure lana: iristen lehenak eta joaten azkenak gara. Batez ere langileak ibiltzen direla diozu. Asteburuetan nabarituko da aldea, ezta? Ikaragarri. Asteburuetan lasai egoten gara; beste taberna eta jatetxeetan gertatzen denaren alderantzizkoa pasatzen da. Badago jendeak bereziki gustuko duen platerik edo pintxorik? Ez da erraza bakarra esatea. Garaiko produktuekin egiten dugu lan, eta menua aldatzen joaten gara. Gainera, gurean jendeak ez du esperimentatu nahi izaten, hori igandetan egiten dute. Hemen seguru gustatuko zaien zerbait aukeratzen dute, normalean. Entsaladetan, adibidez, perretxikoak eta oilaskoa daramatzana oso ondo saltzen da, eta pintxoetan gehien txorizoa daraman tortilla ogi artean eta patata tortilla. Zein da negozioa ondo joateko  sekretua? Neurrizko prezioak jartzen ahalegintzen gara. Menuak 10,30 euro balio du, eta pintxoek 1,50 euro. Donostiako zein jatetxe gomendatuko zenuke? Morgan Kompany. Oso ondo ematen dute eta prezioz eta kalitatez ondo dago.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.