Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra

Polittena: Bakailao entsalada

Irutxuloko Hitza
2018/06/08
pollitena_jatetxea__bakail-copia

Bakailao entsalada.

Osagaiak – Bakailaoa – Piper gorria – Baratxuria – Oliba olioa – Ozpina – Perrexila     Prestaketa Pollitena jatetxearen plater arrakastatsuenetarikoa da honakoa, prestatzeko erraza bezain goxoa. Piper gorria egin eta tiratan moztuta jarriko dugu platerean. Ondoren, baratxuri txikitua gehituko diogu. Bakailao egosia jarriko diogu gero gainean, ez txikituta, baina ezta zati handietan ere. Ondoren oliba olioa eta ozpinarekin gozatuko dugu. Azkenik, perrexil pixka bat botako diogu gainetik. On egin!

Izaskun Otaño, Pollitena jatetxea

pollitena jatetxea

Izaskun Otaño, Pollitena jatetxeko arduraduna.

«Gauzak ongi egiten saiatu gara beti, lan asko eginez»

San Jeronimo kaleko hirugarren zenbakian dago Pollitena jatetxea. Kaleko zalapartatik urrun, eraikinaren lehen solairuan egin digu harrera Izaskun Otaño errenteriarrak. Leihoz inguraturiko jatetxe historiko honetan sukaldaritza tradizionala eta landua eskaintzen dutela azaldu digu berak. Noiz sortu zen Pollitena jatetxea? Agirre familiak ireki zuen, 1895ean. Lehen taberna zuen behealdean, eta goialdean jatetxea. Zuek noiz iritsi zineten bertara? Nire gurasoek, Guillermok eta Itziarrek, duela 20 urte baino gehiago hartu zuten jatetxea, Mikel Otegi sukaldariarekin batera. Zuk erreleboa hartu zenuen ondoren. Duela bost urte hasi nintzen jatetxea kudeatzen. Harrigarria da zein azkar pasatzen diren urteak! Parte Zaharreko jatetxe zaharrenetarikoa izango da, ezta? Hala da. Hiriko 100 urte baino gehiagoko negozioak biltzen zituen liburu bat argitaratu zuten duela zenbait urte, eta hor ageri zen Pollitena, Ponsol, Eskulanen etxea eta Donostiako beste establezimendu historikorekin batera. Historikotasun hori nabaritzen duzue egunerokotasunean? Bai. Gurera datorren jende askok bertan aspaldi bizitako uneak kontatzen dizkigu. Txikitan gurasoekin Pollitenara bazkaltzera zetozenak, jaunartzea hemen ospatu zutenak… Oroitzapen politak ekarri ohi dizkie jatetxeak bezero askori. Zein sukaldaritza mota eskaintzen duzue? Etxeko sukaldaritza egiten dugu, produktua kalitatezkoa izan dadila asko zainduz. Jendeak zer eskatzen du gehien? Dastatzeko menuak arrakasta handia du. 20 urte daramatza hemen, eta ez dugu inoiz aldatu. Urdaiazpiko pixka bat darama, gero txangurruz betetako piper gorri bat saltsa amerikarrarekin, legatza Pollitena erara eta, azkenik, azpizun hostopila foie saltsarekin. Zerk egiten du berezia Pollitena jatetxea? Jatetxe hau nire bihotza da, txikitatik hemen egon naizelako. Gauzak ongi egiten saiatu gara beti, lan asko eginez, eta horretan jartzen dugu gogoa. Bezeroarekiko harremana asko zaintzen dugu ere. Gertukotasuna eskainiz etxean bezala sentitu daitezela bilatzen dugu. Gainera, nire ustez lehenengo solairu batean egoteak kaleko masifikaziotik urrundu eta goxotasuna ematen dio jatetxeari.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.