Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • 73. Zinemaldia
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra

Txahal azpizuna foierekin

Irutxuloko Hitza
2018/09/21
errezeta_dakarabi

(Argazkia: Irati Salsamendi)

OSAGAIAK
  • Txahal azpizuna
  • Foie grasa
  • Ogi xigortua
  • Basoko fruituen erredukzioa
  • Gatz lodia
PRESTAKETA Lehenik, mimo handiz garbitzen dugu beti toki berean erosten dugun txahal azpizuna. Garbitu ondoren, plantxan prestatzen ditugu azpizuna eta foie zati bat, eta ogi xigortu tostada batean jartzen ditugu. Amaitzeko, Mariak prestatzen duen basoko fruituen erredukzioa jartzen dugu pintxoaren inguruan eta foieari gatz lodia botatzen diogu.
 

Luis Pla (‘Luti’), Dakara Bi taberna

«Betiko gauzak prestatzeari garrantzia ematen diogu»

luispladakarabiParte Zaharreko Abuztuaren 31 kalean dago Dakara Bi, Trinitate plazaren aurrean. 2011n ireki zuten taberna Luis Plak eta Maria Fernandezek, eta aurretik, izen bera zuen tabernan lanean ibiliak ziren Lasarten. Zergatik erabaki zenuten Donostiara etortzea? Lasarteko tabernan gustura geunden, eta lan asko egiten genuen. Karta zabalagoa geneukan, baina hainbat elementuk kaiola batean dagoen pizti baten moduan sentiarazten ninduten. Horren harira sortu zitzaigun Donostiara etortzeko ideia. Izan ere, Donostiak agertoki hobea eskaintzen du. Bagenekien gauzak ondo egiten genituela, eta jendea oso gustura zegoen gurekin, batez ere egiten genuen sukaldaritzarengatik. Maria zen sukaldea antolatzeaz arduratzen zena, eta orain ere horrela da. Ni barrako zerbitzuaz arduratzen naiz gehiago. Zein sukaldaritza mota eskaintzen duzue? Taberna txikia da eta horrek hainbat gauza egiterako orduan mugatu egiten gaitu. Karta aberatsa dugu, eta pintxoek garrantzia handia duten arren, denborarekin ospe gehien hartu dutenak ogitartekoak izan dira. Zein plater nabarmenduko zenuke? Jendeari gehien gustatzen zaiona, azpizuna foierekin. Hauxe da aukeratu dugun platera, hain zuzen, baina nik Oporto erara egindako foie pintxoa nabarmenduko nuke. Foieak zoratu egiten nau, eta giltzapean izaten dut gordeta, bestela segituan amaitzen da! Urteen poderioz osagaien kalitatea asko hobetzea lortu dugu prezioa mantenduz; nik esango nuke hori dela puntu indartsuena. Nahiko lan kostatzen zaigu, izan ere, egunetik egunera prezioak asko igotzen ari dira, baina horretan jartzen dugu esfortzua. Pintxo honek ez dauka inongo misteriorik, ez zaigu gauza pintoreskoak egitea gustatzen. Arrazoizko prezioa duen pintxo ederra da. Betiko gauzak prestatzeari garrantzia ematen diogu eta jendeak asko eskertzen du hori. Zer moduz sentitzen zarete Parte Zaharrean? Oso gustura gaude, hasieran gogorra izan zen arren. Lasarteko tabernan dena zen erregularragoa, eta Parte Zaharrean erritmoa oso aldakorra da. Hasieran hori da gehien kosta zitzaiguna baina urteekin ohitu egin gara. Gainerako taberna eta saltokiekin oso harremana ona daukagu, eta baita bizilagunekin ere. Ohiko konpetentzia dago, baina azkenean elkar laguntzen saiatzen gara beti, izan ere, bezeroak egotea onuragarria da denontzat, eta jenderik ez dagoenean denok ateratzen gara kaltetuta. Gainera, auzoko saltokietan kontsumitzen saiatzen gara beti. Zein taberna gomendatuko zenuke? Askotan joaten naiz Erdialdeko Alustiza tabernara zerbait hartzera. Joaten naizen bakoitzean Gavilla izeneko pintxoa  

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.