Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Ekonomia

Donostiako jatetxe eta hotelak "bikainak" dira turistentzat, ikerketa baten arabera

Ikerketa
Irutxuloko Hitza @irutxulo
2019/06/05

Gipuzkoako Ostalaritzaren Joeren Txostena aurkeztu dute Gipuzkoako Ostalaritza Elkarteak, TripAdvisor-ek eta El Tenedor-ek. Datuen arabera, Donostiako jatetxeak eta hotelak “bikainak” dira turistentzat. “Era honetan Donostiara datozenen balorazioak, lehentasunak eta kontsumo ohiturak ezagutu ditzazkegu eta gure jatetxe eta hotelen maila aztertu dezakegu”, azaldu du Kino Martinez Ostalaritza elkarteko idazkari nagusiak.

TripAdvisor-en trafiko datuek diotenez, Donostiak presentzia handia du bilaketetan. Frantzia, Ingalaterra, AEBeak, Italia eta Alemaniakoak dira informazioa bilatu duten erabiltzaile gehienak. Era berean, iaz 33.000 iritzi eta esperientzia partekatu zituzten TripAdvisor-eko erabiltzaileek –20.000 jatetxeen inguruan eta 5.500 hotelen inguruan–, batez besteko balorazioa 5etik 4,06 eta 4,18koa izan zen. Jatetxeetan, hoberen baloratu ziren irizpideak janaria eta giroa izan ziren, hoteletan, berriz, garbitasuna eta kokapena.

Hiriko jatetxe motari dagokionez, iaz ondoen puntuatu zituztenak errusiarrak (4.48), mexikarrak (4.45), estatubatuarrak (4.40), australiarrak (4.37), argentinarrak (4.36), britainarrak eta japoniarrak (4.29), irlandarrak, alemanak eta suitzarrak (4.25) izan ziren. Hotelen kasuetan, kanadiarrak (4.45), estatubatuarrak (4.43), brasildarrak (4.42), argentinarrak (4.40), japoniarrak eta irlandarrak (4.39), portugesak (4.31), australiarrak (4.30), mexikarrak (4.26) eta holandarrak (4.23).

Bestalde, El Tenedor-ek jaso dituen datuen arabera, kontsumitzaileak euskal sukaldaritza tradizionala aukeratzen du edo, bestela, sormenezko sukaldaritza. “Zentzu honetan kontuan izan behar da Gipuzkoan Michelin Izarra duten hainbat jatetxe daudela, hala nola Pedro Subijanaren Akelarre, eta ez da harritzekoa, beraz, kontsumitzaileek establezimendu hauek aukeratzea”. Bestalde, kontsumitzaile bakoitzak 40-45 euro bitartean gastatzen ditu. “Europako beste hiriekin konparatuta altua da gastua”.

Udaran zehar, Donostia da turista askok nahiago duten hiria eta jatetxeetako erreserben kopurua hazi egiten da. “Uztaila eta abuztua dira hilabeterik hoberenak, eta 2018an bi hilabete hauetan erreserbek %22ko igoera izan zuten 2017ko udararekin alderatuz. Aurtengo Aste Santuan on-line egindako erreserbek %70ko igoera izan zuten pasa den urtearekiko”.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.