Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra
Errezeta

Isatsa saltsan Zumardiko erara

Irutxuloko Hitza @irutxulo
Bidebieta
2019/06/21
zumardi

(Argazkia: Estitxu Zabala)

OSAGAIAK

– Isatsa
– Kalabazina
– Porruak
-Azenarioak
– Tipula
– Arto irina
– Ardo beltza

PRESTAKETA

Lehenengo pausoa da haragia markatzea. Egosi baino lehen, oliotan frijitu behar da, gero ongi mantentzeko saltsa barruan. Beraz, olioa beroa dagoenean, haragia alde guztietatik frijitu behar da, eta, ondoren, lapikoan jarri.

Haragia prest dagoenean, saltsa prestatzeko ordua izango da. Haragia egin dugun zartaiari olio pixka bat kenduko diogu, saltsa oso oliotsua ez geratzeko, eta hor bertan egingo ditugu barazkiak. Horretarako, barazkiak garbitu eta puska txikitan su baxuan egin behar dira, poliki-poliki. Dena egina dagoenean, ardoa bota eta irabiagailurekin dena nahastuko dugu. Presioko eltzean dena egosi behar da ondoren, Kilo bakoitza zortzi minutuan egiten da; lapikoan, berriz, ordubete inguru beharko du.

Zumardin aukera dago errazio edo plater gisa eskatzeko isatsa. Platerean, patata frijituekin.


Aitor Iturralde; Zumardiko sukaldaria

“Amak eta amonak ireki zuten, osabekin batera”

aitor-iturralde

(Argazkia: Estitxu Zabala)

Etxeko negozioa da Herrerako Zumardi taberna. Duela hogei urte ireki zuten, eta belaunaldiz aldatzen joan da. Familia giroko taberna eta jatetxea dute, eta euren egunerokoaren berri eman digu Aitor Iturralde sukaldariak.

Noiz hasi zen Zumardiren historia?
Duela hogei urte amak eta amonak ireki zuten, osabekin batera. Ordutik filosofia berarekin mantendu dugu.

Zein da zuen eskaintza?
Eguneko platera izaten dugu astean zehar, bazkaltzeko. Bigarren plater baten modukoa izaten da, eta aldatzen joaten gara. Saiatzen gara barazkiak sartzen, haragia eta arraina, eta bost euroko prezioa izaten du.
Horrekin batera, izaten ditugu plater konbinatuak, entsaladak, arroza eta antzeko platerak. Eramateko aukeren artean baditugu frijituak eta ogitartekoak.

Badu zerbaitek arrakasta berezia?
Ogitartekoen artean, gehien saltzen direnak dira oilasko begetalarena, eta azkenaldian asko eskatzen dute urdaiazpikoa, gazta, piperrak eta perretxikoak dituena. Atuna, arrautza, antxoa eta mahonesa duena berezia da, eta hori ere asko gustatzen zaio jendeari.

Noiz izaten duzue mugimendu gehiago?
Asteburuetan mugimendu gehiago izaten dugu, ostiraletik igandera. Asteburuetan, eguneko platera bereziagoa izaten da, eta 9-10 euro inguru balio izaten du. Astean zehar, bazkariak izaten dira lanean ibiltzen direnentzat bereziki, plater handi bat.

Donostiako zein jatetxe gomendatuko zenuke?
Asko ditut buruan, baina azkenaldian asko gozatzen dut hanburgesekin, Parte Zaharreko Larra tabernan.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.