Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra
Errezeta

Arroza onddo eta ahate gibelarekin goxatuta

Irutxuloko Hitza @irutxulo
2019/07/12

lukainkategi errezetaOSAGAIAK

-Arroza
-Onddoak
-Gurina
-Haragi salda
-Esnegaina
-Ahate gibela
-Aran lehorrak
-Gatz lodia.

PRESTAKETA

Itxura eta zapore bikaineko plater hau prestatzeko, hurrengo pausoak jarraitu behar ditugu. Lehenik arroza egosi eta albo batera utziko dugu. Ondoren, onddoak xerratu eta gurinean salteatuko ditugu. Prest daudenean, haragi salda eta lehen egositako arroza bota dizkiogu, eta esnegain pixka bat gehituta, dena goxatzen utziko dugu, pare bat minutuz. Bitartean, ahate gibela plantxan egin eta aran lehorrak xerratu ditugu. Dena prest edukitzean, arroza platerean jarriko dugu, eta ahatea eta aranak gainean jarriko dizkiogu ondoren. Azkenik, gatz lodia botako diogu. On egin!


Josune eta Arantxa Pagola

lukainkategi josune eta arantxa pagola“Urtero moldatzen gara tartetxo bat hartu eta Añorgako jaietara jaisteko, nola ez!”

Noiz sortu zen Lukainkategi?
Duela lau hamarkada, gure aita egungo jatetxearen alboko bordan ehiztarientzako hamaiketakoak prestatzen hasi zen. Pixkanaka, ordea, zerbitzua zabaltzen joan zen, eta eraikin hau, baserria zena, jantoki bilakatu zuen.

Urteen buruan, ordea, bere bi alabek hartu zenuten negozioa kudeatzeko ardura.
Duela 22 urte, berrikuntza garrantzitsu bat egin genuen jatetxean, eta geroztik bi ahizpen artean eraman dugu. Lehen soilik asteburuetan irekitzen zenez, guk astean zehar ere menuak eskaintzea erabaki genuen. Horrela hasi ginen, eta, pixkanaka, hazten joan gara, betiko sukaldaritza modu oso landuan eskainiz.

Eskaintza gastronomikoaz gain, bista ere paregabea da hemen.
Terraza beirate batekin itxi genuen, eta jendeak asko eskertzen du jaten duen bitartean halako bistak izatea. Gainera, oso leku lasaian gaude, hiritik bereizita.

Añorgaren goialdean zaudete kokatuta. Jaiak honaino iristen dira?
Bai. Ohiturari jarraitu, jaietako lehenengo egunean oilasko biltzaileak etorri zitzaizkigun dantzan egitera. Guk hamaiketakoa atera ohi diegu, eta giro oso polita sortzen da.

Eta zuek astirik izaten al duzue jaietara jaisteko?
Urtero moldatzen gara tartetxo bat hartu eta jaietara jaisteko, nola ez!

Donostiako zein taberna gomendatuko zenukete?
Egia esateko, Donostiako prezioak gehiegizkoak direla iruditzen zaizkit, eta azkenaldian Orio edo Getaria aldera jotzen dugu gehiago. Baina, bat esatearren, Groseko Xarma gomendatuko genuke. Berritu egin dutenetik ez dugu bisitatu, baina beti joan gara gustura horra zerbait hartzera.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.