Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • 73. Zinemaldia
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra
Errezeta

Parrilan eginiko koraineko txipiroia

Irutxuloko Hitza @irutxulo
2019/09/06

casa urola parrilan eginiko txipiroiaOSAGAIAK
-Korainarekin harrapatutako txipiroia
-Txipiroi fumeta
-Tomatea
-Tipulina
-Piper berdea
-Albaka olioa
-Gatza

PRESTAKETA
Casa Urolako platera etxean prestatzeko, hurrengo pausoak jarraitu beharko ditugu. Lehenik, txipiroia ongi garbituko dugu, azala, garroak eta kokotxa mantenduta. Amaitzerakoan, potxa krema prestatuko dugu. Horretarako, piperra, tomatea eta tipulina txikitu eta sueztitu egingo ditugu. Gero, potxak eta txipiroi fumeta gehituko dizkiogu, eta dena ondo egosita egotean, nahasketa birrindu egingo dugu krema bilakatu arte. Azkenik, txipiroia zartaginetik pasako dugu une batez, eta gero parrilan egingo dugu.

Platerean, potxa krema ipiniko dugu lehenik. Gero, parrilatik pasatako txipiroia gehituko diogu , tipulin gozatuaren gainean. Alboan, berriz, tomatearekin eta albaka olioarekin eginiko tartariar xerra ipiniko dugu, eta gainean txipiroiaren kokotxa kokatuko dugu. On egin!


Pablo Loureiro, Casa Urola

pablo loureiro casa urola“Hemen telebista soilik Kontxako banderan eta San Sebastian egunean pizten dugu”

Parte Zaharreko jatetxe ezagunenetako bat da, Agirre-Arzallus familiak 1956an sortu zuenetik, Casa Urolako sukaldeak maila goreneko gastronomia besterik eskaini ez duelako. Pablo Loureirok duela zazpi urte hartu zuen jatetxea kudeatzeko ardura.

Lanez gainezka zabiltzate, ezta?
Urteroko moduan, udaran etengabeko lana izan dugu. Parte Zaharrean egoteak hori dakar. Eta, noski, oso pozik gaude horregatik. Gainera, igandean Kontxako bandera daukagu berriro ere…

Jatetxea ere estropaden giroan murgiltzen al da?
Noski! Eta aurten Donostiarra gainerako traineruen maila berean dagoenez, are gehiago. Ilusio handia egiten digu gure taldeak lehian dabiltzala ikusteak.

Baduzue zuen kolorea, hortaz.
Gure trainerua Donostiarra izan da betidanik, eta estropadak sukaldetik ere jarraitzen ditugu. Realekoak ere bagara, baina hemen telebista soilik Kontxako banderan eta San Sebastian egunean pizten dugu.

Donostiako zein taberna gomendatuko zenuke?
Asko aipatu ditzaket, baina gaur Antiguako Kapela taberna aukeratuko dut. Egun libreak ditudanean, leku lasaietara joatea atsegin dut, eta Kapelan oso

Gehigarria

Azala_gabonak_2025_web

Gabonak 2025

IKUSI

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.