Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra
Errezeta

Tedoneko lekak, bakoitzak nahi erara

Irutxuloko Hitza @irutxulo
2019/09/13

tedoneOSAGAIAK
-225 gramo leka
-Bost onddo
-Bost otarrainxka
-Ahabiak (nahi beste)
-Ahuakate bat
-Osagai sekretua

PRESTAKETA
Tedone jatetxeko platerik kuttunena prestatzeko jarraibidea azaldu digu Beltzak, nahiz eta osagai sekretu bat gorde duen berarentzat.

Platerarekin hasteko, lekak zati txiki txikietan moztu behar dira, japoniar erara. Behin lekak moztuta, kazola bat urez bete eta zortzi edo hamar minutuz egosiko ditugu hor. Tedonen inguruko baserrietako lekak erabiltzen saiatzen dira beti.

Ondoren, bi aukera dauzkagu. Plater begetariano bat nahi badugu, onddoak zatitu eta bere saltsan egin ditzakegu. Bestela, otarrainxkak egosi eta lekei batu diezazkiekegu, osorik edo zatituta.

Gero, ahuakatea zati txikitan moztu eta gainerako elikagaiekin batera jarriko dugu. Azkenik, ahabia gorriak bota eta horien zukuarekin janariaren inguruan borobil bat marraztu. On egin!


Beltza, Tedone jatetxea

tedone“Erabiltzen ditugun jakien %70ak jatorri ekologikoa du. Horretan ardazten dugu gure eskaintza”

Elikadura ekologiko eta osasuntsua sustatzen duen jatetxea da Tedone. Groseko kale Laburrean dago, eta bere jabeak, Beltzak, eskaintza gastronomikoa kultur proposamenekin gozatzen du astero.

Tedone jatetxe ekologikoa da. Zer topatuko dute bezeroek platerean?
Bertako produktuekin eginiko gauzak. Erabiltzen ditugun jakien %70ak jatorri ekologikoa du, eta gure eskaintza horren inguruan ardazten dugu.

Eta sukaldaritzari dagokionez?
Gure plater gehienak begetarianoak eta beganoak dira, baina horiez gain, arrainekin eginiko bi plater eta haragia duen beste bat eskaintzen ditugu beti.

Eskaintza kulturala ere baduzue. Hori ere bertakoa, ezta?
Bai, noski. Badira zazpi urte jatetxean afari-solasaldiak antolatzen hasi ginenetik, eta epe horretan 85 bat egin ditugu. Astero egiten ditugu, eta gai ugariri buruz hitz egin dugu mahaiaren bueltan. Besteak beste, Maialen Lujanbio, Fito Rodriguez, Pako Etxeberria, Eider Rodriguez eta Jon Maia pasa dira hemendik, eta urritik aurrera gonbidatu berri gehiago izango ditugu.

Donostiako zein jatetxe gomendatuko zenuke?
Intxaurrondo Makrobiotika Elkartea, leku alternatibo eta paregabea delako.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.