Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra
Errezeta

Onddoak foiearekin, patata purearen gainean

(Argazkia: Irati Salsamendi) (Argazkia: Irati Salsamendi)
Irati Salsamendi Lozano
2019/09/20

OSAGAIAK
-Onddoak
-Foie
-Gatza
-Piperbeltza
-Oliba olioa
– Patata purea
– Demi glace
– Ardo zuria

PRESTAKETA
Oso plater xaloa da, baina arrakasta itzela du gure jatetxean. Zartaginean bi koilarakada oliba olio jarri ditugu berotzen, eta onddoen hautaketa bat egin dugu. Hoberenak aukeratu ostean, txapelak eta zuztarrak bereizi ditugu. Lehenik zuztarrak bota ditugu zartaginera, testura gogorragoa dutelako. Zuztarrak pixka bat egindakoan, txapelak erantsi dizkiegu, eta gatzaz, piperraz eta ardo zuriz ondu. Ondoren, demi glace edo haragi gisatuz egindako saltsa bat gehitu diogu, testura eta kolorea emateko.

Onddoak prest izatean, platerean jarri ditugu, patata purearen gainean. Lehenago, baina, onddoak ondo xukatu ditugu, ahalik eta olio gehien kentzeko. Azkenik, foie gras medailoi batekin koroatu dugu platera; aurretik, zartaginean markatu dugu eta labean jarri dugu bi minutuz, 180 gradutan.


Juan Carlos Caro, Zelai Txiki jatetxeko sukaldaria eta jabea.

Ivan Balanta eta Juan Carlos Caro, Zelai Txiki jatetxeko sukaldariak. (Argazkia: Iñaki Agirre)

Ivan Balanta eta Juan Carlos Caro, Zelai Txiki jatetxeko sukaldariak. (Argazkia: Iñaki Agirre)

«Izan genuen geldialdiak gure esentzia ondo eraikitzeko aukera eman zigun»

Duela hogei urte ireki zuten Juan Carlos Carok eta Eva Hernandezek Uliapeko Zelai Txiki jatetxea. Hamar urtez euren jarduna gelditu eta gero, 2015ean itzuli ziren jatetxera, eraberrituta eta berezko esentzia landuagoarekin.

Zein da zuen jatetxearen berezitasuna?
Gure sukaldaritza mota erabiltzen ditugun produktuen denborazkotasunean oinarritzen da. Hau da, denboraldiko produktuak erabiltzen ditugu, eta horren araberakoak dira eskaintzen ditugun platerak; gure hornitzaileenganako konfiantza osoa dugu, eta haiek ekartzen digutenaren arabera kozinatzen dugu. Gainera, gure ukitua ematen diogu. Gure etxearen berezitasuna da ahalik eta gauza gehien guk geuk egiten ditugula; besteak beste, ogia, eta izozki gozoak eta gaziak. Hemen, gainera, egur-labeak sekulako zentralitatea izan du, izan ere, garai batean hor egiten zituzten ezagunak ziren errekiak, eta guk, mantendu egin dugu.

Nola iritsi zineten hona?

Donostiako hainbat jatetxetan lan egin ondoren, ikasitakoa praktikan jarri nahi genuen nire emazteak eta biok, gure jatetxe propioarekin. Lagun batek Zelai Txiki izeneko erretegiaz hitz egin zigun orduan,  Saltxipi jatetxean bazkaltzen geundelarik. Korrika irten eta sarrerako kabinatik deitu nien jabeei.

2015ean itzuli zineten jatetxera, geldialdi baten ostean…
Hamar urteko geldialdia izan genuen, eta horrek gure esentzia ondo eraikitzeko aukera eman zigun. Orain gure sukaldaritzak beste funts bat dauka, eta beste erritmo batzuekin egiten dugu lan.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.