Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra
Errezeta

Bizkotxo flana

postrea larre Larre jatetxeko bizkotxo flana. (Argazkia: Beñat Parra)
Irutxuloko Hitza @irutxulo
2019/10/11

OSAGAIAK

  • 450 gramo azukre eta karamelua egiteko beharrezko azukrea.
  • 1,5 litro esne.
  • Kanela.
  • 13 arrautza.
  • 100 gramo irin.

PRESTAKETA

Lehenbizi, azukrea zartagin batean jarriko dugu eta su geldoan urtuko dugu, karamelua lortu arte. Karamelu hori moldean jarriko dugu.

Flana egiteko, litro eta erdi esne kanelarekin (gustuaren arabera) egosten jarriko dugu. Zortzi arrautza eta 250 gramo azukre nahastuko ditugu, eta esnea hozten utzi ondoren, dena nahastuko dugu. Iragazki batetik pasako dugu nahasketa, eta karameluaren gainean botako dugu.

Bizkotxoa egitea da hurrengo pausoa. Gelditzen zaizkigun bost arrautzen zuringoak eta gorringoak bananduko ditugu, eta 100 gramo azukrerekin nahastuko ditugu zuringoak eta beste 100 gramo azukrerekin gorringoak. Zuringoak elur-punturaino irabiatuko ditugu, eta gorringoekin nahastuko ditugu. Irina gehituko dugu, eta flanaren gainean botako dugu nahasketa guztia. Labea 180 gradutan jarriko dugu, eta Maria bainutan egosiko dugu postrea, 45 minutuz. Egun oso bat utziko dugu hozten, eta hurrengo egunean jateko prest egongo da. On egin!


“Oso tradizionala naiz, ogitarteko on bat ematen duten lekuan gustura egoten naiz”

Arantxa Zubillaga, Larre jatetxeko jabea

Noiztik daramazu Larre jatetxean?
1995ean ireki genuen, beraz, 24 urte daramatzagu, eta oso gustura gaude.

Zer janari mota ematen duzue?
Etxeko janaria, tradizionala. Kartarekin enkarguz soilik egiten dut lan, asteburuko menu batekin egiten dut lan gehien bat. 20 euro balio ditu menuak. Hasierako lau plater egoten dira, denentzako berdinak, edo nahiago duenak babarrunak eska ditzake, sakramentu guztiekin. Ondoren, bederatzi bigarren plater inguru izaten ditut aukeratzeko. Postrea eta edaria menuaren barruan egoten dira. Lan gehiena horrekin egiten dugu. Bazkariak ematen ditugu soilik.

Zer jende mota etortzen da?
Denetarik. Inguruko jendea etortzen da, batez ere; Hernanikoak, Donostiakoak, Lasartekoak…

Leku polita daukazu hemen, jende asko horregatik etorriko da, ezta?
Bai, herritik gertu dago, lasaia da, eta bista politak ditu.

Iaz entsalada bat egin zenigun eta aurten postrea. Datorren urtean bigarren platera egingo diguzu?
Agian bai [barreak]. Postre hau egin dut ez delako leku askotan ikusten, eta oso goxoa eta ikusgarria dela iruditzen zait. Gainera, postreak egitea gustatzen zait.

Gomendatuko zenuke Donostiako jatetxeren bat?
Ez gara hemendik asko ateratzen, baina ogitarteko zalea naizenez, Juantxo taberna esango dut. Oso tradizionala naiz, ogitarteko on bat ematen duten lekuan gustura egoten naiz.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.