Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra
Errezeta

Legatza saltsa berdean, txirla eta kokotxekin

Irutxuloko Hitza @irutxulo
Ibaeta
2019/10/18

legatza saltsa berdean txirla eta kokotxekin portuetxe

OSAGAIAK
-Legatza
-Kokotxak
-Txirlak
-Baratxuria
-Perrexila
-Pipermina
-Koñaka
-Arrain-salda
-Irina

 

PRESTAKETA
Lehenik eta behin, saltsa berdea prestatuko dugu. Horretarako, zartaginean oliba olioa bota eta ongi berotuko dugu. Ondoren, baratxuri txikitua gehituko diogu, eta kolore pixka bat hartzerakoan, irin apur bat botako diogu. Dena ongi nahasita izatean, Arrain-salda, pipermina eta koñak zurrusta bat botako dizkiogu. Hamar minutuz egosiko dugu salda pixka bat gutxitu arte, eta hori eta gero, saltsa prest izango dugu.

Ondoren, legatza saltsan egingo dugu, alde batetik eta bestetik, eta hura eginda egotean, kokotxak eta txirlak gehituko dizkiogu. Minutu batez egosiko ditugu, txirlak ireki arte. Hori gertatzean, dena platerera eramateko prest izango dugu.


Josetxo Perurena eta Iñaki Marauri, Portuetxe erretegia

josetxo perurena eta inaki marauri portuetxe“Historiak dio duela zenbait mende portua hemen zegoela, eta hortik datorkio izena lekuari”

Josetxo Perurenak eta Javier Bereziartuak 1982an ireki zuten Ibaetako Portuetxe erretegia. Iñaki Marauri sukaldeburuaren laguntzarekin, kalitatezko zerbitzua eta sukaldaritza tradizionala eskaintzen dituzte historia luzea duen eraikinean. Perurenarekin hitz egin dugu Portuetxe gertuagotik ezagutu ahal izateko.

Erretegia duela 37 urte ireki zenuten, baina zer zen leku hau lehen?
Historiak dio duela zenbait mende Donostiako portua hemen zegoela. Padurak honaino heltzen ziren, eta hortik datorkio izena lekuari.

Eta eraikinari dagokionez?
Baserria izan zen, eta baita sagardotegia ere, duela urte asko.

Zure ustez, zerk egiten du berezi Portuetxe?
Bezeroak etxean bezala jasotzen ditugu, eta produktuari dagokionez, merkatuko onena ekartzen saiatzen gara. Hori da dena. Gauza guztien gainean egoten gara.

Kokapena ere atsegina da. Gordeta egoteak lasaitasuna eskaintzen du.
Bai, erabat. Zoritxarrez, desnibel honetan egoteak zenbait arazo ere ekarri izan dizkigu uholdeengatik. Behin, ura trinketearen txaparaino heldu zen, hortaz, imajina dezakezu nola geratu zen jatetxea. Teilaturaino urperatuta!

Javierrek eta zuk urte luzez kudeatu duzue Portuetxe. Zein da jatetxearen etorkizuna?
Atzetik datozkigun bi semeak. Erreleboa indartsu dator eta sekula baino ilusio gehiagorekin gaude horregatik.

Donostiako zein jatetxe gomendatuko zenuke?
Manterola kaleko Txokolo erretegia.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.