Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Aisia
Errezeta

Behi masaila saltsan, Ordizia erara

Behi masaila saltsan, Ordizia erara. (Argazkia: Irati Salsamendi) Behi masaila saltsan, Ordizia erara. (Argazkia: Irati Salsamendi)
Irutxuloko Hitza @irutxulo
Parte Zaharra
2020/02/14

OSAGAIAK

  • Behi-masailak.
  • Tipulak.
  • Porruak.
  • Piper berdeak.
  • Piper gorriak.
  • Koñaka.
  • Ardo ondua.

PRESTAKETA

Saltsa egitea da lan gehien eskatzen duen zatia. Barazkiak dira oinarria, eta espainiar saltsa moduko bat egiten dugu; guk ehiztari saltsa deitzen diogu. Lehenik, barazki guztiak txikitu behar dira, eta sueztitzen jarri. Litro laurden bat koñak botatzen diegu, eta ondo sueztituta daudenean, saltsa egiteko xehatu egiten ditugu.

Behi-masailak lau zatitan zatitzen ditugu, eta plantxan markatzen ditugu. Aurretik egindako saltsa eta haragia elkartzen ditugu, ardo ondu zurrusta bat botatzen diegu, eta hiru ordu eta erdiz sutan izaten ditugu, poliki-poliki. Platerean zerbitzatzerakoan, perrexil adartxo bat jartzen diegu, eta prest daude jateko!


Mikel Benito, Ordizia tabernako jabeetako bat. (Argazkia: Irati Salsamendi)

Mikel Benito, Ordizia tabernako jabeetako bat. (Argazkia: Irati Salsamendi)

“Etxeko jendeari esker da Ordizia orain den modukoa. Haiek ematen digute bizitza”

Zein da Ordizia tabernaren historia?
Gure aitak ireki zuen taberna, 1980an. Ordiziakoa zen eta horregatik jarri zion izen hori. Urte askoan aritu ondoren, 1998an alokatu egin zuen, hamar urtez. Alokairua bukatu zenean sartu ginen anaia Joseba eta biok.

Horretarako, tabernaren barrualde guztia bota eta berritu egin genuen, legediak eskatzen zuen guztia betetzeko. Lehen, sukaldea goian zegoen, eta obra egitean behera igaro behar izan genuen, goian komun handiak jartzeko. Urte batzuk daramatzagu tabernarekin eta egia esan denbora ziztu batean igaro zaigu.

Zer nolako harremana duzue auzotarrekin?
Oso harreman ona daukagu auzotarrekin. Hona gehienbat etxeko jendea etortzen da. Parte Zaharra asko aldatu da azken denboran, eta betikoetatik gutxi gelditzen gara: Kukurruku, Gorriti, Sport, Paco Bueno, Joxemari, Aitona, eta ezer gutxi gehiago. Espero dugu gauden tokian mantentzea, guk, momentuz, hemen jarraitzeko asmo daukagu.

Zergatik nabarmentzen da Ordizia?
Nik nabarmenduko nuke etxeko jendearen taberna bat dela, haiek ematen digute bizitza; etxeko jendeari esker da Ordizia taberna orain den modukoa. Eskaintzen dugun janariari dagokionez, errezetarako prestatu ditugun behi-masailak, txipiroiak plantxan, txanpiñoiak plantxan, eta ditugun ogitartekoak azpimarratuko nituzke. Aita ordiziarra izanik, denek Goierriko tokien izenak dituzte.

Behi-masailarekin batera hartzeko, zein edari aukeratuko zenuke?
Ardo beltz bat, zalantzarik gabe; ardo ondua.

Donostiako zein jatetxe gomendatuko zenuke?
Bi bizilagun: Astelena eta Kukurruku

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.