Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Jaiak
Bernardino Rodriguez, Gure Etxea tabernako nagusia

"Festa guztietan hartu behar da parte"

Bernardino Rodriguez Groseko Gure Etxea tabernako jabea da, eta Zipotz jaietan pintxo lehiaketa irabazi zuen 'Itsaski pikantea' izeneko pintxoarekin.

Gure Etxea taberna Bernardino Rodriguez, Groseko Gure Etxea tabernako nagusia, Zipotz jaietako pintxo lehiaketako oroigarriarekin.
Sara Ibarguren @saraibarguren
Gros
2022/07/29

Zein da Groseko Zipotz jaietako pintxo lehiaketa irabazi zuen pintxoa?

Itsaski pikantea izena du. Pikillo piper bola bat da, bexamelarekin eta itsaskiarekin. Muskuilua, ganbak eta tipulina ditu, dena oso txikituta. Eta japoniar pikante bat ere badu. Hori guztia tenpuran sartzen da, eta gero pikillo piperraren emultsio erdi-gozo bat egiten diogu, gainean sesamo beltza duena.

Etxean egiteko modukoa da? Zenbat denbora behar da prestatzeko?

Bai, etxean egin daiteke. Guk hemen pintxo asko egiten ditugu, eta, noski, ez da gauza berbera bat egitea edo asko egitea. Pintxoak egiten jartzen gara, eta 50 egiten ditugu. Gero izoztu egiten ditugu, izan ere, tenpuran jartzeko hobe da bola erdi izoztuta egotea, hobeto heltzeko. 

Noiztik zara Gure Etxea tabernaren jabea?

Duela bi urtetik daukagu taberna. Konfinamendutik atera ginenean hartu genuen, baina tabernak, izatez, 40 urte baino gehiago ditu. Egia esan, oso ondo doakigu, ezin gara kexatu. Eguneko menua egiten dugu eta gosari asko ematen ditugu. Ez da poteoan ibiltzeko ohiko taberna bat, izan ere, goizean anbulatorioko langileei eta pazienteei gosari asko ateratzen dizkiegu, eguerdian 14 euroko menua eskaintzen dugu (sei lehenengo plater eta sei bigarren plater daude aukeratzeko), eta astean hiru egunetan arratsaldez itxi egiten dugu; astelehenetan, asteartetan eta asteazkenetan. Ostegunetan, ostiraletan eta larunbatetan, aldiz, 16:00etan ixten dugu, eta 19:00etan zabaltzen dugu berriro.

Zenbat jendek egiten du lan hemen?

Hiru pertsona gara momentuz, baina norbait berria kontratatzea gustatuko litzaiguke, zaila den arren. 

Zergatik erabaki zenuten festetan parte hartzea?

Eskaini egin ziguten, eta berehala onartu genuen gonbidapena. Auzo batean bazaude, auzoko gauzetan parte hartu behar da. Gauza serioetan, ordea. Festa guztietan hartu behar da parte. 

Espero al zenuten pintxo lehiaketa irabaztea?

Inola ere ez. Nik uste nuen taberna askok zutela irabazteko aukera, baina egia da ni sukalde onetan aritzetik natorrela. 30 urtez kanpoan aritu naiz lanean, baita Michelin izar batekin arrozak prestatzen ere. Beraz, lehiaketa batean parte hartu behar duzula esaten dizutenean, gauzak ahalik eta ondoen egiten saiatzen zara. 

Eta nor da Michelin izar hori?

Salvador Hernandez, arrozak egiten dituen maisua. Valentziakoa da, eta bere taberna baten ardura izan nuen bi urtez. Jatetxeen kate moduko bat sortu zuen, eta nola egin irakatsi ostean, hainbat pertsonen esku uzten zuen negozioa, bere ikuskapenarekin. 

'Itsaski pikantea' pintxoa

‘Itsaski pikantea’ pintxoa.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

Euskaraldia Donostian 2025

Ingurumena
Eguzkitza_parkea

Auditz Akular Eguna antolatu dute larunbaterako Altzan

Euskaraldia
euskaraldia

Jai giro ederrean hasi dute Euskaraldia Donostiako hainbat auzotan asteburuan

Jaiak
erraldoi eguna

Erraldoi Eguna egin dute Antiguan, giro paregabean

Euskaraldia

Abiatu da Euskaraldia dantza eta musika artean

Euskaraldia
'ahobizi' eta 'belarriprest' txapak

Donostiako Euskaraldiko egitaraua, auzoz auzo eta egunez egun

euskaraldia
Euskaraldia_hamaikakoa

Gaur hasiko da Euskaraldia

Euskaraldia
chamorro-agote

«Euskaldun guztiok bateratzen gaituen elementu bakarra da euskara»

Euskaraldia
ramon-goikoetxea

«Espero dugu atleten artean Euskaraldiko gure kamisetek arrakasta edukitzea»

Euskaraldia
esther

«Atzerritarrei euskarazko hiztegi txikiak banatuko dizkiegu»

Euskaraldia
haizea-solagurenbeaskoa

«Euskaraldiko hasierako irrika berpiztu nahi dugu»

Azken bideoak

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.