Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Gizartea

"Elikadura osasuntsuaren eta jasangarriaren inguruko hausnarketa sustatu nahi dugu"

Loiolako_Erriberako_Auzo_M Ezkerrean, behean, Ainhoa Elices, Erribertxo Kultur Elkarteko kidea. Goian, Ainara Balerdi, Gipuzkoako Minbiziaren Aurkako Elkarteko langilea. Eskuinean, Maider Sierra, Gipuzkoako Minbiziaren Aurkako Elkarteko Prebentzio arloko arduraduna. (Argazkia: Beñat Parra)
Beñat Parra @ParraBenat
Amara Berri-Loiolako Erribera
2022/10/11

Loiolako Erriberako hainbat eragilek Auzo Mahaia sortu dute udaleko Herri Partaidetza sailarekin, eta aste honetan antolatu dute Auzo Mahaiaren lehenengo egitasmoa: Auzoa Sasoian. Nagusiki, Erribertxo Kultur Elkarteak eta Gipuzkoako Minbiziaren Aurkako Elkarteak antolatu dute, baina Auzo Mahaiko beste eragile batzuek ere parte hartu dute; Erribertxo Kultur Elkartea, Ikasbide ikastola, Ikasbide ikastolako Guraso Elkartea, Loiolako Erriberako Auzokideen Elkartea, Minbiziaren aurka Gipuzkoan, M-etxea, Zubiberri Elkarte Gastronomikoa eta Donostiako Udala daude Auzo Mahaian.

Bihar, hilaren 12an, hasiko dira Auzoa Sasoian egitasmoko jarduerak, tokiko eta garaiko produktuen azoka batekin (09:00-14:00, Maria Zambrano plazan): “Bultzatu nahi dugu tokiko eta garaiko produktuak erostea, gure elikadura jasangarria izan dadin. Era berean, elikadura osasuntsuaren eta jasangarriaren inguruko hausnarketa bat sustatu nahi dugu. Horren harira, azokaz gain, haurrentzako ikastaro batzuk ere egingo ditugu, frutarekin eta barazkiekin. Eta, bermutaren orduarentzako alternatiba osasuntsu bat ere eskainiko dugu, alkoholik gabe, haurrentzat eta familientzat. Familien mugimendua sortu nahi dugulako auzoan”, azaldu du Maider Sierrak, Minbiziaren Aurkako Elkarteko Prebentzio arloko arduradunak. Ikastaroetan, broxeta gazi-gozoak egingo dituzte haurrek eta familiek, Sierraren gidaritzapean. Era berean, 12:00etan Gari zientzialariaren hitzaldia izango dute, Cristina Enea Fundazioarekin elkarlanean. “Horrez gain, Ekolurrak elikagai ekologikoen erakusketa bat utzi digu, eta hori ere ikusgai izango dugu”, gaineratu du elkarteko langile Ainara Balerdik.

Ostegunean, Odol Emaileen Elkartearekin elkarlanean, odola emateko aukera eskainiko dute Minbiziaren Aurkako Elkartean, arratsaldean (16:30-20:30). Odola emateko, izena eman behar da, Gipuzkoa@aecc.es helbidera idatzita. Ostiralean bukatuko da Auzoa Sasoian, Zubiberri elkarte gastronomikoan egingo duten herri afari osasuntsuarekin (Gipuzkoa@aecc.es-en izena eman behar da, eta 15 euro ordaindu behar dira). “Egitasmoarekin bat joango da afaria ere, eta, adibidez, ez da alkoholik egongo, menua tokiko eta garaiko produktuekin osatuko dugu , eta nutrizionista baten oniritziarekin. Posible da goxo jatea, gustura egotea, alkoholik edan gabe eta izugarrizko oturuntza egin gabe”, nabarmendu du Balerdik.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.