Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Gizartea
Ikasleen Hitza

Zurriolako jangela: elikatu eta elkarbizitza sustatu

Zurriola Ikastolak sukalde eta jangela propioak ditu, ikasleei dieta osasuntsu eta orekatua eskaintzeko, tokiko eta garaian garaiko produktuetan oinarrituta.

ikasle Zurriola ikastolako ikasle batzuk eta jangelako sukaldariak.Zurriola ikastola
Bruno Elosegi eta Jone Ibarguren, Zurriola Ikastolako DBH 3ko ikasleak
2024/01/12

Zurriola Ikastolak badu bereizgarririk, eta horregatik gaurkoan jangelako arduradunekin bildu gara euren berri izateko asmoz. Maite Iraola, Junkal Manterola eta Eli Oak eman dizkigute hainbat zehaztapen ikastolak duen sukalde propioaren funtzionamenduari buruz: bertako produktuak du lehentasuna.

Elikadura osasuntsua bultzatzeaz gain, ikastolako jangela heziketa gunea ere badela aldarrikatu digute elkarrizketa egitera joan garen DBH 3ko ikasleoi, Bruno Elosegiri eta Jone Ibargureni. Asko estimatu dizkiegu eman dizkiguten azalpenak.

Zenbat urte daramatza Zurriolako jangelak? Eta zuek?

Zurriola Ikastolak betidanik izan ditu jangela eta sukalde propioa. Etxeko janariari eta elikadura osasuntsuari garrantzia eman zaio beti. Junkalek eta Maitek dagoeneko 28 urte egin dituzte jangelan, eta Elik 14 urte egin ditu.

Nola antolatzen dituzue hilabeteko menuak?

Menuak dietista batek gainbegiratzen ditu eta bakoitzaren etxeko afarietarako menu proposamena ere eskaintzen da. Horrela, familiekin elkarlanean, gure ikasleen ongizateari begiratzen diogu elkarrekin.

Inguruko produktuak erabiltzen dituzue?

Bertako produktuei lehentasuna ematen zaie; adibidez, barazkiak, haragia, esnekiak… Inguruko ekoizleekin lan egiten dugu.

Nola antolatzen zarete?

Eraikin bakoitzak bere sukalde eta jangela propioak ditu, eta orokorrean, bertako langileak Zurriola Ikastolako gurasoak edo ikasle ohiak dira.

Dieta egokituak behar dituzten ikasleek zer aukera dituzte?

Ohiko dietaz gain, dieta bereziak ere zerbitzatzen dira. Osasun arrazoiak direla eta beharra duten ikasleentzat ere egokitutako menuak prestatzen ditugu.

Sasoiko produktuak erabiltzen saiatzen zarete?

Jangela barruan elikadura osasuntsua sustatzen saiatzen gara, bai eta sasoiko jakiekin egindako menu orekatuak eskaintzen ere.

Elikadura osasuntsua bermatzeaz gain, zer beste helburu ditu gure jangelak?

Heziketa guneak dira gure jangelak. Elikadura ohitura osasungarriak ikasteko gunea, bai eta elkarbizitzarako espazioak: elkarrekin janez, elkarbizitza ikasten dugu.

Zurriolako komunitateari zer mezu zabaldu nahi zeniokete? Zein da jangelaren helburua?

Haurrek, modu osasungarrian jateaz gain, esperientzia dibertigarria eta hezitzailea izan dezaten da helburua. Hiru jangela ditugu: HHkoan, elikagaiak probatzen hasten dira; LHkoan, berriz, elikagaiak autonomia handiagoz lantzen dituzte eta DBH/Batxilergokoan, aldiz, nabari da garapen horretan ikasitakoa.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.