BCCk adierazi du «berrikuntza komunitate bat sortzea» dela GOe eraikinaren helburua
Basque Culinary Centerreko zuzendari Joxe Mari Aizegak adierazi du GOe eraikina 2025eko udan amaituta egotea aurreikusten dutela, eta Donostian “berrikuntza komunitate bat sortzea” duela helburu.
Aizegak atzo eman zituen GOe eraikinaren edukiari buruzko xehetasunak, Paz Simon BCCko operazio zuzendariarekin eta BATeko (BIG daniar enpresaren tokiko estudio bazkidea, proiektu arkitektonikoaren egilea) zuzendari nagusi Peru Cañadaren laguntzaz.
Aizegaren arabera, eraikinak 3.800 metro karratu hartzen ditu 24.000 metro karratuko hirigintza eremuan, eta gainerakoa udalak urbanizatuko duela zehaztu du. Zortzi sukalde, analisi sentsorialerako gela bat, hamar laborategi, sormen tailer bat, ikus-entzunezkoen ekoizpenerako estudio bat, coworking aretoak, 200 lagunentzako edukiera duen auditorioa, esperimentaziorako jatetxe bat eta kantina bat izango ditu.
42 zuhaitz landatuko dituzte
BCCk akordio bat lortu du udalarekin, Nafarroa etorbidean bi lerrotan “tamaina handiko” 42 zuhaitz landatzeko. “Zuhaitz horiek konpentsatu egingo dute segurtasun eta arreta irizpideengatik eraitsi behar izan zen landarediaren galera”, adierazi zuten.
Groseko bizilagunen obren inguruko kexen harira, Aizegak adierazi zuen BCCren borondatea izan dela hasieratik “herritarrei informazioa ematea eta entzutea”: “Batzuek ez dute proiektua gustuko, baina espero dugu urratsez urrats iritziz aldatzea GOek auzoari eta hiriari egiten dion ekarpena ikusten dutenean”.
Helburu horrekin, GOek jarduera irekiak programatuko ditu, eta sarrera librea izango dute; besteak beste, gastronomiarekin, kultura ekitaldiekin, erakusketekin eta kontzertuekin lotutako hitzaldiak eta hitzaldiak izango dira.