Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Hirigintza
BCC

Urriaren 20an inauguratuko dute GOe eraikina

manteo2 Basque Culinary Centerren GOe eraikineko lanen artxiboko irudia.Beñat Parra
Beñat Parra @ParraBenat
Gros,Ulia
2025/09/02

Basque Culinary Centerren (BCC) Manteoko eraikin berriak, Gastronomy Open Ecosystemek (GOe), badauka irekiera data: urriaren 20a. Inaugurazio instituzionala izango da, BCCk ohar baten bidez azaldu duenez, “agintari garrantzitsuak” hartuko dituena. “GOe proiektu estrategiko bat da, gastronomiaren arlotik etorkizun goxo bati laguntzeko asmoz sortua. Horretarako, ikerketa, ekintzailetza eta goi mailako prestakuntza bultzatzen ditu, talentuaren, ezagutzaren eta berrikuntzaren bidez, sektorearen erronka nagusiei aurre egiteko”, nabarmendu du erakundeak.

Horrez gain, urriaren 22an, Talaia jardunaldia antolatu dute, GOen bertan, herritarrentzat irekia: “Gastronomiatik itsasora murgil egitera animatzen gaituen eta jaten eta kozinatzen dugunari eta haren inguruko guztiari buruzko eztabaida sustatzen duen topagune berezia izango da. Oraingo honetan, Nazioarteko Kontseiluak, mundu osoan ospetsuak diren chefekin batera eta zenbait diziplinatako eta erakundetako profesionalekin batera, horizontera begiratuko du, eta bide berriak esploratuko ditu etorkizuneko gastronomiarentzat, ideia eraldatzaileen artean nabigatuz eta iraganera begiratu ondoren aukeraz beteriko etorkizun berri bat eraikitzeko helburua duten proiektuak partekatuz”.

Hain zuzen ere, eraikin berrian bilduko da aurten BCCren Nazioarteko Kontseilua, besteak beste, Joan Roca (Herrialde Katalanak), Gaston Acurio (Peru), Yoshihiro Narisawa (Japonia), Manu Buffara (Brasil), Pia Leon (Peru), Elena Reygadas (Mexiko), Trine Hahnemann (Danimarka), Thitid Tassanakajohn (Thailandia), Josh Niland (Australia), Michel Bras (Frantzia) eta Narda Lepes (Argentina) sukaldari ospetsuek osatutakoa. Basque Culinary World Prize sariko epaimahaia ere osatzen dute sukaldari horiek, eta “haien esku egongo da sukaldarien ekimen eraldatzaileak saritzen dituen sari honen irabazlearen izena erabaki eta iragartzea Talaian”, azaldu du BCCk.

Lan azkarrak eta polemikoak

Hiriko beste proiektu askok atzerapenak izan ohi dituzten arren, GOe eraikineko lanak erritmo bizian gauzatu dituzte. Manteoko zuhaitzak bota ostean, duela urtebete inguru hasi ziren Bjarke Ingels arkitektoak diseinatutako eraikina bera eraikitzen, eta hilabete honetan bukatzea aurreikusten dute.

Proiektuak, ordea, lehenengo egunetik sortu du zalaparta hirian; herritar eta eragile ugari aurka agertu dira hasieratik, baita sarritan mobilizatu ere. Besteak beste, berdegune bat suntsitzeagatik, lursail publiko baten erabilera erakunde pribatu baten esku uzteagatik eta lanek inguru herritarrei sortutako eragozpenengatik izan dira protestak.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.