Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Orokorra
mikologia jardunaldiak

Patxi Lago eta Txus Orcajo loiolatarrak izango dira Mikologia Jardunaldietako ikastaroko irakasleak, estreinakoz

Txus Orcajo, Aitor Gorrotxategi Loiolako Laboral Kutxako zuzendaria eta Patxi Lago, gaurko aurkezpenean.Nagore Garmendia
Nagore Garmendia
2025/09/18

Egitarau oparoa ondu dute, beste urte batez, Loiolatarra Kirol Elkarteak eta Loiolako Kultur Etxeak, eta hala azaldu dute gaur elkartean egindako Mikologia Jardunaldien aurtengo aldiko aurkezpenean. Onddoei lotutako gastronomia ikastaroak eta tailerrak, erakusketak… eta garrantzitsuena: perretxiko festa. Urriaren 5ean izango da azken hau, Loiolako Latsarien plazan.

Berritasun ugari edukiko dituzte aurten, eta horien artean, Patxi Lago ‘Titin‘ eta Txus Orcajo izango direla mikologia ikastaroko zuzendari eta irakasleak. Orain arte, Daniel Palacios mikologoaren esku zegoen ikastaro hori, baina iritsi da aldatzeko garaia: “Uste dugu Loiolakook garatu behar dugula hau; oso prestatuta gaude 25 urteren ostean”, azaldu du Titinek. Mikologia gastronomikorako hastapen kurtso bat izango da: “Ez diegu burua kontu teknikoekin bete nahi; oinarrizkoena erakutsiko diegu, benetan baliogarria izan dadin. Onddo bat jangarria den edo ez nola identifikatu, adibidez”, esplikatu du Orcajok. 

26. edizioa da aurtengoa, eta dena asko aldatu dela aitortu dute; gehien bat, edukian: “Lehen afari mikologikoak egiten genituen jasotako onddoekin; gaur egun, ordea, ez dago hainbesterako materialik”, esan du Orcajok. Auzoaren interesa, eta, orokorrean, hurbiltzen den jendea gehiago da orain, eta horretan ere oso nabaria da aldaketa. 

Egitarau oparoa

Hilaren 2an hasi ziren jardunaldiak, eta urriaren 5ean amaituko dira, urteroko egun galduezina den perretxiko festarekin. 

Orain, Josean Ruiz Santana eskultorearen erakusketa bat dago ikusgai Loiolako Kultur Etxean; Ruizek motozerraz zizelkatzen du egurra, honi onddo forma emanez. Loiolakoa da izatez, eta horregatik ere, lekua eman nahi izan diote aurtengo egitarauan. Urriaren 17ra arte egongo da publikoari zabalik erakusketa. 

Hilaren 25ean hasiko da mikologia ikastaroa Loiolatarran, eta urriaren 2ra arte luzatuko da. Hogei pertsonek hartuko dute parte (ez dago gehiagorako lekurik) eta izen ematea zabaldu eta berehala amaitu ziren plaza guztiak. Bertan, onddoak beste modu batera erabiltzeko aukerak ere erakutsiko zaizkie ikasleei. 

Jorge Bustamante Basque Culinary Centerreko chefak, sukaldaritza tailer bat eskainiko du Loiolatarra, urriaren 3an. Tailer hori irekia izango da, eta sukaldaritza zuzenean ikusteaz aparte, sukaldatutakoa probatzeko aukera emango du Bustamantek. Noski, onddoekin egindako sukaldaritza izango da. 

Azkenik, asteburu horretan bertan hartutako perretxiko guztiak sailkatuko dituzte elkartean, urriaren 4ean, hurrengo eguneko perretxiko festako erakusketarako.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.