Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • 73. Zinemaldia
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Ekonomia

GOE eraikina «elikaduraren berrikuntzaren talaia izatea» nahi dutela dio Asier Aleak

AsierAlea
Irutxuloko Hitza @irutxulo
2025/11/17

Urriaren 21ean inauguratu zuten Basque Culinary Centerren GOE eraikina. Horren harira, Enpresabidea atariak Asier Alea BCCko Garapen Globaleko zuzendaria elkarrizketatu du. Aurreratu dutenez, gaur hasiko da GOE funtzionatzen elikaduraren zentro teknologiko, ekintzaileen inkubagailu, formakuntza gune eta beste askotariko espazio moduan. 

Elkarrizketaren pasarte batzuk aukeratu ditugu, eta osorik irakurri ahal izango duzue helbide honetan.

Zer izango du GOEk? 

Nik berrikuntza lantegi bezala ikuste dut, hainbat aldagai dituena. Bata, parte akademikoa: Masterreko ikasleak etorriko dira lehenik. Bestea, berrikuntzaren partea, zentro teknologikoa, Miramonetik hona lekualdatuko da, eta lehen solairuan kokatu. Hirugarrena, ekintzaileena. Eta baita ekitaldiak ere, gureak zein hirugarrenenak eta betiere berrikuntzari loturikoak —batez ere gastronomia eta elikadurari loturiko berrikuntzarekin—. Hori dena herritarrentzako hitzaldi eta ekitaldiak ahaztu gabe. Dagoeneko nahiko programazio zabala dugu martxora bitarte. 

Berrikuntza aipatu duzu. Nola ulertzen du GOEk berrikuntza?

Elikaduraren sektorean hiru eremu nagusi daude: parte sentsoriala, osasunari loturikoa eta jasangarritasunari dagokiona. Jasangarritasuna luzerako iritsi da. Osasunaren kasuan, bizirauteko jaten dugu. Baina elikadura bermatuta dagoen tokietan, osasunaz ere hitz egin dezakegu egun. Alegia, elikatzen gaituen hori osasuntsua izan beharko litzateke, hobeto bizitzen lagundu.

Bi alderdi horiek bermatuz gero, zerbait kontsumitzerako garaian benetan aldea ezartzen duena da parte sentsoriala, ea goxoa dagoen edo ez. Gozatzeko jaten dugu: hamaiketakoa, bazkaria lagunekin, afaria familiarekin…

Zer moduzko harrera izan du eraikinak nazioartean?

Izugarrizkoa izan da. Inaugurazioa izan zen astean, arkitekturako aldizkari nagusiek azalean jarri zuten. Eta pentsa astero eraikin interesgarri asko zabaltzen direla nazioartean. Mundu mailan urteko eraikin garrantzitsuenetako bat da arkitektonikoki. Horrek badu bere meritua: ez da handiena, edota ondoen komunikatuta dagoen hiri baten kokaturiko eraikina.

Are gehiago, anaia batekin batera jaio da GOE. Googlek Londresen duen egoitzako —bere nagusienetakoa Sillicon Valleyn duenarekin batera— eraikinaren prozesua gutxi gora behera gurearekin batera abiararazi zen. Arkitekto bera topatu zuten lana egiteko, Ingles Bjarke. 

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.