Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • 73. Zinemaldia
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Gizartea
BCC

Manteoko BCCren egoitzaren inaugurazioan egindako protesta 400 euroko isunarekin zigortu du Etzaintzak

Protestara atera dira bizilagunak, GOeren inaugurazioanNagore Garmendia
Irutxuloko Hitza @irutxulo
Gros
2025/12/22

Basque Culinary Centerren (BCC) Manteoko GOE eraikinaren inaugurazioaren aurrean 400 lagun inguru bildu zituen protesta elkarretaratzea egin zuten, joan den urriaren 20an, Donostiako 23 herri eragilek eta auzo elkartek antolatuta. Bada, mobilizazioaren komunikazioa izenpetu zuen Satorralaiako kideari 400 euroko isuna ezartzen dion ebazpena helarazi dio Ertzaintzak joan den astean, Herritarren Segurtasuna Babesteko Legea baliatuz

Ertzaintzaren ebazpena “asmo gaiztokoa” da Satorralaiarentzat eta “herritarren adierazpen eta manifestaziorako askatasuna murriztu nahi duen zigor baten aurrean” gaudela salatu dute. Adierazi dutenez, Ertzaintzak urriaren 20ko mobilizazioa bere hastapenetik trabatu nahi izan zuen. Kontzentrazioa Okendo Kultur Etxearen eta BCCren GOE eraikin berriaren artean dagoen eremuan egingo zela komunikatuta zuten hamar bat egun lehenagotik, eta Nafarroa Etorbidearen Zurriolaranzko bi erraietan trafikoa erregulatzeko eskaera ere egin zuten, “jende mordoxka bat bilduko zirela aurreikusita”.

Kontzentrazioa hasi baino 20 bat minutu lehenago, ordea, Ertzaintza kultur etxearen ondoan bilduta zegoen antolatzaile taldearengana joan eta kontzentrazioa hor ezingo zutela egin eta anbulatorio aldeko espaloira lekualdatu beharko zutela agindu zieten, “modu nahiko zakarrean”. Hori ikusita, kontzentrazioa komunikatu zuen kidea bere kabuz identifikatu zen Ertzainen aurrean, “konponbide batera heldu ote zitekeen jakiteko. “Tentsioa ez areagotzeko” asmoz, hara joan ziren, eta hasiera batean espaloian egon ziren arren, “protestara jende gehiago bildu ahala, herritarrek beren kabuz erabaki zuten gero anbulatorioko espaloi estua utzi eta Nafarroako Etorbidearen erdian dagoen bidegorrian eta medianan jartzea”.

Edonola ere, Satorralaiaren esanetan, “guztiz gezurra da” ebazpenak esaten duena, alegia mobilizazioa komunikatu zuen kidea “200 bat pertsona Nafarroa etorbidean eta Secundino Esnaola kalean ibilgailuen zirkulazioa mozten ari zirela” eta “kontzentratutako pertsonei jarraibideak ematen zizkien bitartean” identifikatu zutenik; eta are gutxiago “ekitaldiaren berri eman zuenak ez zuela ezer egin gertakari horiek saihesteko, eta gainera, gainerako kontzentratuei zer egin behar zuten adierazten ziela”.

BCCren elikadura eredua eztabaidagai

Bestalde, urrian egindako mobilizazioari jarraipena emanez, datorren urtarrilaren 26an, Okendo Kultur etxean, Ahoztar Zelaieta (ikerketa kazetaria) eta Josema Azpeitia (gastronomia kazetaria) hizlari arituko diren hitzaldi-eztabaida egingo dela iragarri dute, hain zuzen ere Basque Culinary Centerrek sustatzen duen elikadura eta negozio eredua eztabaidan jartzeko.

Gehigarria

Azala_gabonak_2025_web

Gabonak 2025

IKUSI

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.