Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu

[BERRIAK] Eguzki Borda baserrira bisita gaztandegi bat eta artzainen bizimodua ezagutzeko

Azken hamarkadetan landa eremuaren eta hirien arteko deskonexioa hazten joan da, baita gure plateretara iristeko elikagaien bidaia ere. Baina pixka bat arakatzen badugu, ekoizpen-espazioak espero baino gertuago aurkituko ditugu. Oraingoan, Eguzki Borda baserrira bisita antolatu dugu bertako artegia eta gaztandegia bisitatzeko eta egiten duten lana ezagutzeko. Cristina Enea Fundazioak eta Donostiako Udalak bultzatutako ON EKIN kanpainaren barruko jarduera da, elikadura osasuntsua, garaikoa, autoktonoa eta ekologikoa ezagutarazteko.

Errenteriako Eguzki Borda baserriko Josu Oiartzabal Zapirain artzainak azaldu duenez, bisita honek artzainek lan egiten duten lekua, lanbidea eta egunerokoa ezagutzeko balioko du. "Gure lana zertan datzan erakutsiko dugu eta gure ardi-gazta egiten dugun gaztandegia bisitatuko dugu, gure lanbidearen berezitasunak ezagutaraziz".



Josuk dioenez, "artzain lanak egunean 24 orduz artaldeari begira egotea eskatzen du, aleren bat gaixotzen den edo erdituko den behatuz, lagundu ahal izateko... dedikazio osoa eskatzen du, neguan batik bat, bizimodu bat da, ez lanbide soila".

Bisitan parte hartzen dutenek baserrian bertan egindako gazta dastatu eta artzainen errealitatea ezagutu ahal izango dute.

Izen emateak zabalik hemen.# Lotura

Cristina Enea Fundazioa
2024/10/15

Azken hamarkadetan landa eremuaren eta hirien arteko deskonexioa hazten joan da, baita gure plateretara iristeko elikagaien bidaia ere. Baina pixka bat arakatzen badugu, ekoizpen-espazioak espero baino gertuago aurkituko ditugu. Oraingoan, Eguzki Borda baserrira bisita antolatu dugu bertako artegia eta gaztandegia bisitatzeko eta egiten duten lana ezagutzeko. Cristina Enea Fundazioak eta Donostiako Udalak bultzatutako ON EKIN kanpainaren barruko jarduera da, elikadura osasuntsua, garaikoa, autoktonoa eta ekologikoa ezagutarazteko. Errenteriako Eguzki Borda baserriko Josu Oiartzabal Zapirain artzainak azaldu duenez, bisita honek artzainek lan egiten duten lekua, lanbidea eta egunerokoa ezagutzeko balioko du. “Gure lana zertan datzan erakutsiko dugu eta gure ardi-gazta egiten dugun gaztandegia bisitatuko dugu, gure lanbidearen berezitasunak ezagutaraziz”. Josuk dioenez, “artzain lanak egunean 24 orduz artaldeari begira egotea eskatzen du, aleren bat gaixotzen den edo erdituko den behatuz, lagundu ahal izateko… dedikazio osoa eskatzen du, neguan batik bat, bizimodu bat da, ez lanbide soila”. Bisitan parte hartzen dutenek baserrian bertan egindako gazta dastatu eta artzainen errealitatea ezagutu ahal izango dute. Izen emateak zabalik hemen.

# Lotura

Jatorrizko albistea irakurri.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.