Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
GizarteaOrokorra

Perretxikoen bueltan bilduko dira Loiolan berriro ere

Irailaren 14tik 27ra hainbat jarduera egingo dituzte auzoan, Loiolatarra elkartearen eskutik.

Estitxu Zabala
Loiola-Txomiñenea
2015/09/10
Perretxiko astea, Loiolan

Jardunaldien aurkezpena egin dute Loiolatarra elkartean. (Argazkia: Estitxu Zabala)

Loiolako Mikologia eta Gastronomia Jardunaldiak dagoeneko klasiko bat bihurtu dira auzoan zein hirian. Hamazazpigarren urtez Loiolatarra kirol elkarteak perretxikoekin lotutako hainbat jarduera antolatu ditu, auzoari zein inguruko herritarrei begira, bertako kultur etxearen laguntzarekin. “Guretzat garrantzitsuena herritarrek parte hartzea da”, aipatu dio IRUTXULOKO HITZAri Loiolatarrako Juan Mari Oderizek. Hain zuzen ere, gaur eman dute jardunaldien berri, elkartean bertan, eta berrikuntza handirik ez duten arren, ilusioz aurkeztu dituzte irailaren 14tik 27ra izango diren jarduerak. “Desio argi bat dugu, euria egin dezala”, aipatu du Loiola kultur etxeko zuzendari Jon Urbietak; horixe behar baitute perretxiko gehiago atera daitezen. Auzoari irekita egiten dituzten jardunaldiak izaten dira, eta Urbietak jendearen partehartzea nabarmendu du: “Loiola, Donostia eta inguruko herrietako jendea ere hurbiltzen da”. Gainera, urtean barrena ere Loiolatarra erreferente bihurtu dela nabarmendu dute; 40-50 lagun hurbiltzen omen dira urtero, eurek bildutako perretxikoak jangarriak diren edo ez jakiteko. Jardunaldien barnean, tailerrak, ikastaroak, zein dastaketak izango dituzte, kultur etxean, elkartean eta kalean. Gainera, puntako adituak eta sukaldariak izango dituzte inguruan. Edonola, jardunaldiak bukatutzat ematen dituen jaia izaten da zalantzarik gabe herritar gehien biltzen dituen jarduera. Haur zein helduentzako kontuak izango dituzte: asto ibilaldiak, perretxiko erakusketa, perretxiko pintxo dastaketa… “Iaz auzotik 1.000 lagun inguru igaro zirela kalkulatu genuen”, gehitu du Oderizek. Daniel Palacios perretxiko adituak ere ez du zalantzarik izan: “Halako jardunaldi asko ezagutzen ditut eta Loiolakoak onenak dira, zalantzarik gabe”. Igandeko jai horretan, gainera, zozketa berezi bat egingo dute lehen aldiz: 2 saski, mendirako 2 makil, perretxikoak biltzeko 2 laban, eta mikologia produktuak. Zozketarako txartelek euro bat balioko dute eta txartel bakoitzak bi zenbaki izango ditu. Herritarrengana oraindik gehiago iristeko irrikitan daude, eta deia zabaldu dute jendea hurbildu dadin.

Sari bat jaso berri

Loiolatarrako kideak dagoeneko sariak jasotzera ohitu direla esan daiteke. Izan ere, bat baino gehiago dira jaki goxoak prestatzeagatik jaso dituzten garaikurrak. Azkena atzo bertan jaso zuten; Ordizian. Gastronomia elkarteen arteko pintxo lehiaketa berezia egin zuten, 25. urteurrena zela eta, eta Loiolatarrako bi kidek egindako jakia izan zen irabazlea. Hala, elkartea etorkizunera begira ari da, pintxo berriak sortzeko asmoz.

Loiolako XVII. Mikologia eta Gastronomia Jardunaldiak. EGITARAUA

IRAILAREN 14tik 22ra (8 egun).
  • 19:30-21:00. Mikologia ikastaroak (gazteleraz). Hasiberrientzat: Motak eta sailkapena; aurreko urteetako ikasleentzat: Familiak eta bizilekuak. Irakaslea: Daniel Palacios. Prezioa: 30 euro + 20 euro (materiala, aurreko urteetatik ez dutenentzat). Izen ematea: Loiola kultur etxean edo 943 454 605 telefonora deituta.
IRAILAK 23, ASTEAZKENA
  • 19:30. Hitzaldia: Perretxikoak: Gizarte, ekonomia eta arte arloen garrantzia (gazteleraz). Hizlaria: Gabriel Moreno Horcajada. Loiola kultur etxean. Sarrera, doan.
IRAILAK 24, OSTEGUNA. 
  • 19:30. Mikologia sukalde tailerra. Gaia: Perretxiko errezetak. Loiolatarra elkartean. Sarrera, doan.
IRAILAK 25, OSTIRALA. 
  • 20:30. Dastatze afaria. Sukaldaria: Nacho Terrado (Zizurkilgo Toki Berri jatetxea). Loiolatarra elkartean. Leku mugatuak. Menua: Ontto entsalada, perretxikoz betetako piperrak, izokina, mandarina sorbetea, txerri azpizuna eta arroz-esnea. Prezioa: 35 euro. Izen ematea Loiolatarra elkartean egin beharko da, irailaren 18tik 22ra, 19:00etatik 20:00etara.
IRAILAK 26, LARUNBATA. 
  • Goizez eta arratsaldez. Perretxiko bilketa eta sailkatzea. Egun osoan zehar elkartera perretxikoak eraman daitezke, sailkatzeko. Erakusketa bat jarriko dute eta antolatzaileek sariak banatuko dituzte.
IRAILAK 27, IGANDEA. 
  • 10:30-14:30. Perretxiko jaia eta amaiera. Latsarien plazan (euria egiten badu, Atari Eder plazako 3 eta 4 atarien sarreran). Perretxiko erakusketa, haurrek egindako marrazkien erakusketa, mikologia eta gastronomia produktuen erakusketa, perretxiko pintxoen dastaketa, haurrentzako tailerra Sustrai aisialdi taldearen eskutik eta asto ibilaldiak, perretxiko pintxoak auzoko tabernetan (2 euroren truke pintxoa eta edaria)…

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.