Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
AisiaKultura

Ehun pintxo, tabernaz taberna

Nerea Lizarralde
2011/07/28

Josema Azpeitia kazetaria eta Ritxar Tolosa argazkilaria.

Josema Azpeitia kazetariak eta Ritxar Tolosa argazkilariak ‘La senda del pintxo’ liburua kaleratu dute

Duela hamalau urte, Donosti Aisia aldizkariaren bigarren alean estreinatu zuten La senda del pintxo atala. Argitalpenaren 200 aleetan hiriko taberna eta jatetxeetako pintxo onenen berri eman dute. Mokadu txiki hauek prestatzeko errezeta, tabernaren historia eta bertako eskaintza plazaratzea izan da atal honen helburua. Orain, ordea, urrats bat gehiago egin dute; atala liburu bihurtu baitu Zum edizioak argitaletxeak.

A Fuego Negro tabernatik hasi, eta Zerukora iritsi arte; Parte Zaharra, Gros, Erdialdea, Amara, Loiolako Erribera, Antigua, Igara eta Intxaurrondoko taberna eta jatetxeetan egindako zaporeen bidaia proposatu dute Josema Azpeitia kazetariak eta Ritxar Tolosa argazkilariak. Guztira ehun tabernetako pintxo bana aukeratu dute. Donostiako pintxoen «biblia» gisa aurkeztu dute egileek. Berritzaile eta modernoenak; eta barretako klasikoak; denetik aurki daitekeela ziurtatu dute.

Pintxoak tabernetako barran zerbitzatzen diren erritmo bizian idatzi eta osatu dute La senda del pintxo liburua; iragan hilabetean, ekainean egin baitute guztia, edukirik berriena eskaintzeko asmoz. Biak ala biak argazki kamera, papera eta boligrafoa hartuta joan dira liburu honetako gida osatzen. Argazkiak ere berriak dira, eta irakurleak pintxoren bat gustuko badu, tabernara jo dezake dastatzera; gidan dauden pintxo guztiak tabernetako barran edo arbeletako zerrendan baitaude, bezeroen zain.

Kroketak, burruntziak, patata arrautzopilak, gildak, rissottoak… Pintxo sinple eta errezenetatik goi mailako sukaldaritzara. Etxean prestatu edo tabernan bertan dastatzeko proposamenak jasotzen ditu liburuak. Halere, argi utzi dute hau ez dela «ohiko errezeta liburua»; pintxo baten errezetaz gain, tabernaren inguruko bitxikeriak, eta bertan eskatu ditzaketen gutiziak ere plazaratu dituzte.

Azpeitiak idatzi ditu testu guztiak. Ez da gastronomiaren inguruan egin duen lehen proiektua. Kutixiak donostiar erara liburua argitaratu zuen iaz; eta Ondojan.com aldizkariaren arduraduna da.Tolosak eta Azpeitiak ehun taberna hautatu dituzte, baina «jakin badakigu erraz sartu ditzakegula beste ehun liburu honetan, egun taberna gutxi baitira nabarmentzeko moduko pintxorik ematen ez dutenak». La senda del pintxo atalak aurrera jarraituko du Donosti Aisia aldizkarian, eta egileek liburuak bigarren zatia izatea espero dute.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.