Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Gizartea

V. Sagardo Apurua egingo dute Bulebarrean

Irati Salsamendi
2018/12/05
VI. Sagardo Apuruan, sagardo berriaren iritsiera. (Argazkia: Irutxuloko Hitza)

IV. Sagardo Apuruan, sagardo berriaren iritsiera. (Argazkia: Irutxuloko Hitza)

V. Sagardo Apurua egingo dute abenduaren 6tik 9ra bitarte Bulebarrean. Sagardo Apuruan baserri dolarea berreraikitzen dute, eta bizitza ematen diote barrualdeari, orduko Donostiako sagardotegi eta baserrien itxura eta giroa emateko. Donostia sagardoaren hiriburua izan da mende askotan, eta antolatzaileen arabera, Donostiako Parte Zaharrean 100 sagardotegitik gora omen ziren aspaldian. Garai horietan, upelak lehenengoz ireki eta dastatzeari deitzen zitzaion apurua, irekiera ofizialaren aurretik egiten zen dastatzeari. Orain ere uzta berriko sagardoak aurkezteko aprobetxatuko du Sagardo Apurua Sagardoa Route-Gipuzkoako Sagardogileen Elkarteak. Herritarrei sagardoaren kultura zabaltzeko helburuarekin, bost eguneko jaialdia antolatu dute, eta bihar goizean, abenduak 6, hasiko da, Urumeatik zehar sagardo berriaren eta baserriko produktuen iritsierarekin. Frantzia pasealekura iritsiko dira, 11:00etan. EGITARAUA Abenduak 6, osteguna
  • 11.00 “Urumea, sagardoaren ibaia” Sagardo berriaren eta baserriko produktuen iritsiera Frantzia pasealekura
  • 11.00 Produktuen eta sagardoaren deskarga eta uzta berriaren aurkezpena Aitor Mendiluze eta Agin Laburu bertsolarien eskutik.
  • 11.15 Kalejirak lagunduta, produktuen garraioa idi parearekin Boulevardera.
  • 12.00 “Sagardo Apurua” baserriaren inaugurazio ekitaldia eta irekiera. Sagar dantza, sagar jotzea eta lehen muztioaren elaborazioa Jo ala Jo elkartearen eskutik
  • 18.00 Txerri errea dastatzeko aukera.
  • 19.30 “Euskal sagardoa Jatorri Deitura” dastatze gidatua.
Abenduak 7, ostirala
  • 11.30 V. Sagardo Apurua Pintxo txapelketa.
  • 12.00 Pintxo txapelketa herrikoia.
  • 12.30 V. Sagardo Apurua Pintxo txapelketaren sari banaketa.
  • 18:00 V. Sagardo Apurua Sagardo Cocktail lehiaketa.
  • 19:30 Bertso kata musikatua Unai Agirre, Aitor Mendiluze eta Imanol Kamioren eskutik.
  • 12.00-18.00 Albaolaren ontzigintza erakustaldia: arotzek egurrezko tornu batekin San Juan baleontziaren txirrikak landuko dituzte.
Abenduak 8, larunbata
  • 10.30 7 Lurraldeen 2018 uztaren aurkezpena.
  • 11:00 Museo Enogastronomikoen sarearen eskutik tailerrak umeentzat.
  • 14:30 Bazkari gidatua Km 0: bertako produktuez egindako otordua 7 lurraldeetako sagardo eta deribatuekin uztartuta.
  • 18:00 Erromeria Estanga anai-arrebekin.
Abenduak 9, igandea
  • 12.00 Herri kirol saioa.
  • 12.45 Dastatze gidatua Mikel Garaizabalekin enologo-sumillerrarekin.
  • 13.30 Dastatze gidatua Mikel Garaizabalekin enologo-sumillerrarekin.
  • 14.15 Dastatze gidatua Mikel Garaizabalekin enologo-sumillerrarekin.
 

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.