Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Aisia
Errezeta

Bakailao konfitatua piperradarekin

teresatxo Bakailao konfitatua piperradarekin, Teresatxo jatetxean. (Argazkia: Beñat Parra)
Irutxuloko Hitza @irutxulo
Ibaeta
2019/11/22

OSAGAIAK

  • Bakailaoa.
  • Tomatea.
  • Piper berdea.
  • Piper gorria.
  • Tipula.
  • Baratxuria.
  • Oliba olioa.
  • Gatza.
  • Patata.

PRESTAKETA

Teresatxo jatetxeko plater goxo hau prestatzeko, lehendabizi, bakailaoa konfitatzen jarriko dugu, olioarekin eta baratxuriarekin, oso tenperatura baxuan.

Bitartean, beste zartagin batean, tipula, piper berdea eta piper gorria pixkanaka poxatuko ditugu. Eginda daudenean, tomatea botako diegu. Era berean, patata zapalak labean egingo ditugu, tipula eta olio pixka batekin.

Azkenik, platerean patata base bat jarriko dugu, bakailaoa jarriko dugu gainean, eta piperrada botako diogu. On egin!


“Kalitatezko janari tradizionala oso azkar ematen dugu”

Garbiñe Arrizabalaga

garbine_agirrezabala

(Argazkia: Inaxio Esnaola)

Nola sortu zen Teresatxo jatetxea?
Nire amona Aiatik etorri zen, eta Teresatxo sortu zuen, esnea saltzeko. Berehala, ordea, Kaiku ireki zuten, eta ardo barrikak saltzen hasi zen. Inguruko langileak hona bazkaltzera etortzen hasi ziren, horrela, pixkanaka, jatetxe izatera iritsiz. Ondoren, nire gurasoek hartu zuten jatetxearen ardura, eta nik 11 urte nituenetik daramat tabernan.

Nondik datorkio izena?
Teresatxo izeneko baserri bat zen, eta hortik datorkio izena. Nire amonak ez zion izenik jarri ere, zegoena utzi zuen.
Baserria bota zutenean, lau urtez geldirik egon zen jatetxea. Azkenean, berriz ireki genuen, eta ni arduratu naiz jatetxeaz duela 13 urte.

Zein janari mota ematen duzue?
Menua daukagu, bai asteburukoa eta bai aste barrukoa. Bestalde, plater konbinatuak, razioak, pintxoak eta hemen egindako postreak ere baditugu. Kalitatezko janari tradizionala azkartasun handiarekin ematen dugu.

Nolako bezeroak dituzue?
Lehen, txikitero asko etortzen ziren, baina zahartu egin dira, eta ohitura hori ez dago, gaur egun. Txikitoak hartzeko ohitura moduko bat dago, baina ardo bereziagoekin. Bestalde, kamiolari eta taxilari asko etorri izan dira betidanik, eta horrela jarraitzen du izaten.

Horretaz gain, gazte asko etortzen dira hanburgesak eta plater konbinatuak jatera, merkea delako. Eguerdian langile asko etortzen dira, eta bigarren orduan inguruko bulegoetako jende asko.

Berezitasunik duzue?
Betidanik bakailaoa eta txipiroiak egin izan ditugu. Asteburuetan menu bereziagoa dugu, txangurro entsaladarekin eta arkume errearekin, besteak beste.

Gomendatuko zenuke Donostiako beste taberna edo jatetxeren bat?
Ez naiz hemendik asko ateratzen, baina beti esan didate Lukainkategin ondo jaten dela.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.