Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Hirigintza

Lur azpiko aparkaleku bat izango du Basque Culinary Center-en Groseko egoitzak

GOe Gastronomy Open Ecosystem (GOe) egoitzaren diseinua (Simulazioa: BIG)
Inaxio Esnaola @inaxioesnaola
Gros
2022/05/19

Basque Culinary Center erakundeak pasa den astean aurkeztu zuen Groseko Okendo Alde eremuan eraiki nahi duen Gastronomy Open Ecosystem (GOe) egoitzaren diseinua. Eusko Jaurlaritzak, Gipuzkoako Aldundiak eta Donostiako Udalak, besteak beste, osatzen dute erakundearen patronatua. Eraikina finantzatzeko 26 milioi euroak erakunde horiek jarriko dituzte. Horrekin batera, Jaurlaritzaren Ingurumen Sailak AU.01 Manteo-AU.01.4 Okendo-Alde azpieremuaren Plan Bereziaren ingurumen txostena egin zuen otsailean, eta baldintzak betetzen dituela dio. Hemen irakur daiteke, soilik gaztelaniaz.

Ingurumen txostenak GOe eraikinaren xehetasun gehiago jasotzen ditu. Esaterako, aparkaleku publiko handi bat izango duela GOe eraikinaren azpian. Guztira, Basque Culinary Center-en bigarren egoitzak 3.836 metro karratu izango ditu, eta 22,5 metroko altuera. Lur azpian bi solairu izango ditu, eta hiru lur azalean.

Okendo Alde eremuko plan bereziak, 2010eko HAPOaren arabera, gazteentzako eta adinekoentzako etxebizitzak aurreikusten ditu. Donostiako Udal Gobernuak, ordea, BCC-ren bigarren egoitza plan berezi horretan sartu du. Horren inguruko erreportaje bat argitaratu zuen hedabide honek hilabete hasieran. Ulia Auzo Elkartea eta udaleko hainbat alderdi plan berezi horren aldaketaren aurka agertu dira. Nolanahi ere, udal gobernuak aurrera egiteko asmoa du, baina horretarako bi tramite falta zaizkie. Lehenik, Plan Bereziaren aldaketa onartu behar dute Tokiko Gobernu Batzordean, eta, bigarrenik, udalbatzarrean argi berdea eman behar diote.

‘Olatuen bidea’

Danimarkako BIG (Bjarke Ingels Group) arkitektura estudioaren Olatuen bidea proposamena da aurrera eramango dutena. Aurkezpenean, hainbat xehetasun eman zituzten. Lanak 2023ko martxoan hasiko dituzte, eta 2024. urte bukaerarako amaitzea aurreikusten dute –hedabide batek 2026an kokatu du egoitzaren irekiera–.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.