Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Gizartea

Manteoko plan berezia baztertzeko eskatu diote Basque Culinary Center fundazioari

Elkarretaratzea manteo Ulia Auzo Elkartearen elkarretaratzea, Basque Culinary Centerren egoitzaren aurrean. (Argazkia: Ulia Auzo Elkartea)
Inaxio Esnaola @inaxioesnaola
2022/09/27

Ulia Auzo Elkarteak elkarretaratzea egin du Basque Culinary Centerren egoitza aurrean, Euskal Gastronomiaren Topaketa egiten ari direla aprobetxatuz. Manteo eta Zemoria parkeak “ez ukitzeko” eskatu diote fundaziori, eta Groseko bigarren egoitzaren plana baztertzeko. Izan ere, Basque Culinary Centerrek Groseko Okendo Alde eremuan aurreikusten du eraikitzea bere bigarren egoitza.

Une honetan, U.01 Manteo-AU.01.4 Okendo-Alde azpieremuaren Plan Berezia tramitatzen ari da udal gobernua. Maiatza bukaeran eman zioten hasierako onarpena. Auzo elkarteak, berriz, tramitazioa eteteko eskatu zuen ekaina bukaeran, Hiri Antolamenduko Plan Orokorraren berrikusketaz arduratzen den talde teknikoak diagnostikoa egin bitartean. Uztailean, 500 herritarrek baino gehiagok udal gobernuari idatziz eskatu zioten Basque Culinary Centerri egindako lagapena bertan behera uzteko.

Horrez gain, Basque Culinary Centerren patronatuko euskal sukaldariei bilera informatibo bat eskatu zien auzo elkarteak, baina ukatu egin zieten. Sukaldari horiek dira Juan Mari eta Elena Arzak, Pedro Subijana, Martin Berasategi, Andoni Luis Aduriz, Karlos Argiñano eta Eneko Atxa, besteak beste.

Udal gobernuak 2010eko HAPOa aldatuko du lursail horretan Basque Culinary Center erakundearen Gastronomy Open Ecosystem (GOe) egoitza kokatzeko. Lursail horretarako soilik gazteentzako eta helduentzako etxebizitzak egitea aurreikusten du Plan Orokorrak.

Argudioak

Auzo elkarteak zenbait argudio plazaratu ditu Manteko lurzoru publikoaren lagapena geldiaraztea eskatzeko: “Lurzoruaren ondare publikoa lagapen bidez eman eta 9.200 metro karratu –60 milioi euroko eraikigarritasuna– erabilera pribatura bideratuko direlako; erakunde pribatu baten eraikina eraikitzeko finantzaketa publikoa erabiliko delako –30 milioi euro–; Gros auzoan geratzen den berdegune bakarra kenduko dutelako –13.000 metro karratuko lursaila–; inguruko zuhaitz guztiak suntsituko dituztelako; Nafarroa hiribideko bizilagunen ikuspegiak eta bizi kalitatea murriztuko dituelako; eta herritarren partaidetzaren edozein zantzu ezabatu dituztelako”.

Horrekin batera, hainbat galdera plazaratu ditu auzo elkarteak: “Zergatik ez da pentsatu Basque Culinary Center-en negozio zentro berria Mariaren Bihotza ikastola zaharrean kokatzea? Edo Miramonen, non hirigintza aldetik dagokion? Zergatik ez da itxaron Plan Orokorraren berrikuspen lanak egiten ari den taldearen diagnostikoa egin arte?”.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.