Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Kultura
txokolategintza

'Atzokoak gaur: txokolategintza' antolatu du martxoaren 23tik apirilaren 7ra San Telmo Museoak

Erakustaldiak, txokolate dastaketak eta tailerrak antolatu ditu museoak, eta Rafa Gorrotxategi bertan izango da publikoaren aurrean lanean eta ogibideaz mintzatzen.

Andrea Bosch Alfaro
2024/03/20

San Telmo Museoak Atzokoak gaur: txokolategintza programa eskainiko du martxoaren 23tik apirilaren 7ra bitartean, eta Rafa Gorrotxategi bertan izango da, erakusketa, tailer eta bestelako jardueretan parte hartzen, publikoak bere lana ikusteko eta lanbideaz mintzatzeko aukera izan dezan.

Klaustroan ikusgai izango dira txokolategintzari lotutako 30 bat pieza: osagaiak, lanerako erremintak, txokolatea egiteko prozesua erakusten duen bideo bat, eta hainbat objektu txokolatearen salmenta eta kontsumorako. Guztiak Rafa Gorrotxategiren bildumakoak dira, eta txokolategintzaren prozesua “artisau modura nolakoa den” azaltzen dute, “pausoz pauso, fruitu eta hazietatik hasi eta salmentaraino”, azaldu du San Telmo Museoak webgunean eskainitako azalpean.

Gaur egun, “beste bizi filosofia bat daramaten artisau produktuen eta produktu naturalen aldarrikapen bat” ikusten ari garela nabarmendu du museoak. Zentzu honetan txokolategileek bere lanbidea egokitzen joan dira, teknika berriak garatuz, hainbat kakao hautatuz eta osagai berriekin esperimentatuz, ” bere lanbidea bizirik mantentzeko eta egungo gastronomiaren azken joerei erantzuna emateko”.

Adin tarte guztietako jarduerak

Erakustaldiak martxoaren 28an eta apirilaren 2an egingo dira, arratsaldez, eta bertan ibiliko da Gorrotxategi, publikoaren aurrean, bisitariei bere lanbideari buruzko informazioa eskaintzen, euskaraz eta gaztelaniaz.

Txokolate katak apirilaren 6an izango dira eta bi saio egingo dira: 17:00etan familientzako eta 19:00etan helduentzako. Azkenik, haurrentzako tailerrak, 5 eta 8urte bitarteko umeei zuzenduta, apirilaren 2, 3, 4 eta 5erako antolatu dituzte. Honen helburua txokolatearen historia hobeto ezagutzeko jolasak eta sormena lantzeko eskulanak egingo dituzte.

Museoa asteartetik igandera irekita dago, 10:00etatik 20:00tara, martxoaren 23 eta 24 izan ezik, museoak 19:00etan itxiko dituela bere ateak. Sarrerak eta prezioak jardueraren araberakoak izango dira, batzuk doakoak eta beste batzuk lau edo hamar eurokoak izanik.

 

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.