Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Hirigintza

Urrian zabalduko dute Basque Culinary Centerren GOe egoitza berria

Gastronomy Open Ecosystem egoitza, Basque Culinary Centerren egoitza berria. Simulazioa: BIG
Irutxuloko Hitza @irutxulo
2025/04/14

Gastronomy Open Ecosystem (GOe) eraikinaren lanak azken etapan sartu dira dagoeneko, Joxe Mari Aizega Basque Culinary Centerreko (BCC) zuzendariak gaur Donostian egin duten bisita instituzionalean azaldu duenez.

BCCko zuzendariaren arabera, “GOe errealitate bat da, gero eta nabariagoa eta ukigarriagoa”. Hala, aurreratu du zentro berriak urrian irekiko dituela ateak “prestakuntza espezializatuarekin, ikerketa eta berrikuntza gastronomikoarekin, ekintzaileei laguntzeko programekin eta herritarrentzako jarduera programa zabal batekin lotutako jarduerekin”.

Aizegak adierazi du eraikuntza plana “zorrotz” betetzen ari dela eta obrak “epe barruan” doazela. Gainera, GOe  EAErentzat “proiektu estrategiko” gisa definitu du: zortzi sukalde, hamar laborategi, analisi sentsorialerako gela, sormenerako gune bat, ikus-entzunezko ekoizpenerako estudio bat, mila metro koadroko bi coworking gune, enpresentzako, ikasgelentzako eta sukaldeentzako espazioak, gela balioaniztunak, 200 pertsona baino gehiagorentzako edukiera duen auditorioa, esperimentaziorako eta testatzeko jatetxe bat eta kantina bat izango ditu.

Zuzendariaren arabera, BCC eta erakundeak lanean ari dira hiru fasetan garatuko den zentro horren inaugurazioan. Fase bat auzoari eta hiriari begirakoa izango da, bigarrena instituzionala eta hirugarrena soziala, komunitate gastronomikoarentzat.

Amaierako lanak

Eraikinaren egitura amaitu ondoren, lanak eraikinaren barruan egingo dituzte orain, instalazioak, zatiketak eta akaberak itxiz, eta kanpoaldean, lorategidun estalkiak eta fatxada egingo dituzte.

Eraikina Bjarke Ingels Group (BIG) estudioak diseinatu du eta Construcciones Amenabarrek egin du. GOe-Gastronomy Open Ecosystem BCCk gidatutako proiektua da, estrategia partekatua du eta Eusko Jaurlaritzako Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantza Sailak, Gipuzkoako Foru Aldundiak eta Donostiako Udalak babesten dute.

Proiektua Manteon egiteko asmoa zegoela jakin zenetik, asko izan dira proiektuaren aurka ahotsa altxa nahi izan duten hiritarrak, izan ere, eraikina bertan eraikitzeak han zegoen gune berdea “suntsitzea” zekarrela kritikatzen zuten hiriko eragileek. 2023an egindako erreportaje honetan irakur daitezke proiektuaren nondik norakoak, eta aldeko eta aurkako iritziak.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.