Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Jaiak
Zipotz jaiak
Morris Ramirez, Bidassoa Tap Room tabernako jabea

"Ez genuen garaipena errepikatzerik espero"

Bitik bi. Bi aldiz parte hartu eta bietan garaile izan da Usandizaga kaleko taberna Zipotz jaietako pintxo lehiaketan. Hiru urte eskaseko ibilbidea du Bidassoa Tap Roomek eta auzoan barneratzeko ahaleginean dabiltzala dio Morris Ramirezek.

Morris Ramirez Morris Ramirez, Bidassoa Tap Roomeko jabea.Sara Ibarguren
Maitane Aldanondo Gabilondo @MaitaneAldanond
2025/07/31

Bi aldiz parte hartu duzue Zipotz jaietako pintxo lehiaketan, eta bietan irabazi…

Lokalean hiru urte daramatzagu, baina iaz jarri genion Bidassoa izena. Horrela parte hartzeko aukera izan genuen hegaluze tartar batekin. Aurtengo pintxoa ona zegoen, baina, egia esan, ez genuen garaipena errepikatzerik espero. Gainerako partaideen pintxoak ikusita, maila ona zegoen. Gutxi ginen, zortzi-hamar, baina Marrumak esaterako, pintxo interesgarria zuen.

Baina zuena izan zen onena. Zer zuen?

Buztan gisatu takoa zen. Tabernan takoak ditugunez, tortilla frijitu eta tako kurruskari bat egin genuen; buztana gisatu, eta gozo-pikantea den zuhaitz-txile maionesa batekin eta ozpinetakoekin lagundu. Oso ona zegoen.

Zergatik aukeratu zenuten pintxo hori?

Takoaren moduko banakako mokaduak gustatzen zaizkigu eta klasikoa izan daitekeen plater bati ukitu berezia ematea. Zerbait klasikoa hartu, baina gure erara egin, ukitu pikantearekin… Buelta bat eman. Uste dut hori izan dela irabazteko aldea egin duena, klasikoa eta pikantea lotzea. Zalantza egin genuen pikantearekin, baina osagaiak nabarmentzeko erabiltzea gustatzen zaigu. Akaso, hori izan da. Baina, benetan, besteetako edozeinek irabaz zezakeen, pintxo oso goxoak baitziren. 

Zergatik erabaki zenuten parte hartzea?

Jarduera oso polita da. 50 bat lagunek izena ematen dute pintxoak dastatzeko eta tabernaz taberna doaz txarangak lagunduta. Girotxoa sortzen dute.

Bezeroen artean jakin mina piztu al du pintxo irabazleak?

Bai. Galdetu digute pintxoagatik. Uste nuen nork irabazi zuen soilik jakingo zutela, baina probatu nahi dutenak badaude. Eskaintzara gehitzeko asmoa dugu.

Iaz tortilla lehiaketa ere irabazi zenuten, eta aurten, epaile izatea egokitu zaizue. 

Bai. Asko gustatu zait taberna batek ez irabazi izana. Ez hater izateagatik, tortilla etxean egin zuen norbaitek irabazi zuelako baizik. Eta oso ondo egin, gainera!

Zein da zuen historia?

Garagardotegia bat gara. Lehen, Irunen genuen fabrika eta lokala; duela urtebete, ordea, taprooma —fabrika baten barruko taberna— hona lekualdatu genuen. Berezko garagardo ekoizpen horrekin ondo uztartzen diren platerak eskaintzen saiatzen gara. Kartan beti gomendatzen dugu garagardo bat edo estilo bat. Giro oso atsegina da, informala. Auzora egokitzen ari gara, horregatik parte hartzen dugu lehiaketa eta jaietan, auzotarrengana gerturatzeko eta indartzeko. Garagardoa beti eskuan, gauza desberdinak egiten saiatzen garen frikiak gara. 

Nolako izaten da uda garaia tabernan? 

Lokala oso handia da. Ia urte osoan hamaika lagunek lan egiten dugu; udan, berriz, hogeik. Udaz kanpo jendea etortzea zailago izaten denez, jarduerak egiten ditugu, hitzaldiak, Trivial gauak… Udaran, aldiz, hori alboratu eta ostalaritza kontuetan ibiltzen gara buru-belarri. Lokal handia, hondartzatik gertu… 

Eta Zipotz Jaiak? 

Primerakoak. Kontzertuak hemen ondoan egiten dituzte eta txosnetan gure garagardoaren iturri bat jarri dute.Beti da ona auzoari ekarpena egitea. Giroa ere. Pena da Karmengo jaiekin bat egin dutela aurten… Baina festa apartak dira eta jende asko animatzen da parte hartzera, gazteak, bereziki. 

 

 

 

 

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.