Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Gizartea

Gipuzkoako ogitarteko onena aukeratuko dute

Lurraldeko 25 sukaldarik egindako errezeten artean goxoena zein den erabakiko dute, datorren asteazkenean

Estitxu Zabala
2015/04/16
ogitarteko lehiaketa

Lehiaketan parte hartuko duten sukaldariak eta epaimahaiko kideetako batzuk, Grosen egindako aurkezpenean. (Argazkia: Estitxu Zabala)

“Txikitatik eskuartean izan dugun zerbait da ogitartekoa, baina gure egunerokotasunean ahaztua izaten duguna. Ogi artean sar daitekeen edozer ongietorria da”, azaldu du Felix Garrido sukaldariak. Gipuzkoako I. Ogitartekoen Lehiaketa aurkeztu dute hainbat sukaldarik, eta dagoeneko arrakasta ziurtatua duela azaldu dute arduradunek. Izan ere, izen ematea ireki eta astebetera itxi behar izan zuten, 25 jatetxe edo tabernek izena eman ostean. Zehazki, datorren asteazkenean, apirilaren 22a, egingo dute lehiaketa. Maria Kristina Hotelaren behekaldean ireki berri duten San Sebastian Food Cooking Schoolen. Gainera, apirilaren 17tik 26ra, Ogitartekoaren Astea izendatu dute. Hala, lehiaketan izena eman duten taberna eta jatetxeetara joan eta lehiaketara aurkeztutako ogitartekoak dastatzeko aukera izango du edozeinek, Keler batekin batera, 6 euroren truke. Antolatzaileen esanetan, gastronomia lehiaketa batean ogitartekoak protagonismoa izango duen lehen aldia izango da. Hala, jateko hain herrikoia den sukaldaritza mota hori indartu nahi dute. Elena de Elera Kelerreko Trade Marketing arduradunak ez du zalantzarik: “Betiko ogitartekoen eboluzioa zapore berriekin nahastu dute, eta garagardoa da, zalantzarik gabe, ogitartekoak laguntzeko aukera onena. Lehiaketan parte hartuko duten tabernetan ogitarteko horiek dastatzera animatzen zaituztegu”. Hiru sari Epaimahaiak erabakiko ditu lehiaketako hiru irabazleak, eta honako sariak jasoko dituzte: Lehenengoak, garaikurra eta 500 euro; bigarrenak, garaikurra eta 200 euro; hirugarrenak, garaikurra eta 100 euro. Gainontzeko partaideek diploma bat jasoko dute oroigarri gisa. Epaimahaia honako sukaldariek osatuko dute: Juan Mari Arzak, Ruben Trincado, Dani Lopez, Xabier Zabaleta, Aizpea Oihaneder eta Oraitz Garcia kazetaria. Felix Garridok aurkezpenaren xehetasunak eman ditu: “Partaide bakoitzak proposamen bat aurkeztuko du, eta epaimahaiko kide bakoitzarentzat mini ogitarteko bana ere egin beharko du”. Gehienbat Donostiako jatetxeetako partaideak izango dira lehiaketan, baina badira Gipuzkoako beste herri batzuetako lehiakideak ere:
  • Cafe de Mario: Julio Caro Baroja plaza, 2 (Benta Berri)
  • Cebanc: Berio paselekua, 50 (Berio)
  • Duit: Antonio Arzak kalea, 4 (Benta Berri)
  • Ezkurra: Mirakruz kalea, 17 (Gros)
  • Hidalgo 56: Kolon pasealekua, 15 (Gros)
  • Iturrieta Berri: Aita Orkolaga pasealekua, 69 (Igeldo)
  • La Consentida: Zurriola 16 bis (Gros)
  • Mandragora: Plaza Jose María Sert, 9 (Benta Berri)
  • Molly Malone: San Martin, 55 (Erdialdea)
  • Next Bi: Sekundino Esnaola, 39 (Gros)
  • Pepe: Zumalakarregi, 4 (Antigua)
  • Zeruko: Pescaderia, 10 (Parte Zaharra)
  • Xera Gastroteka: Xabier Olaskoaga plaza (Errenteria-Orereta)
  • Route 33 Gourmet: Bernat Etxepare, 12 (Hondarribia)
  • Ketan: Luis Mariano 2-4 (Irun)
  • L´Atelier: Joaquin Gamon, 1 bajo (Irun)
  • Manolo: Mayor, 13 (Irun)
  • Orrua Bar: Mayor, 2 (Irun)
  • Ostatu Leaburu: Plaza Urrope, 2 (Leaburu)
  • Oiangu Baserria: Oiangu Parkea z/g (Ordizia)
  • Prost: Maitzaren lehena, 2 – Behea (Pasaia)
  • 19-90 Gastropub: Euskal Herria  plaza, 5 behea (Tolosa)
  • Denak Taberna: Igaralde kalea, 4 (Tolosa)
  • Ordizia: Avda. Jose Martin Iraola, 4 (Tolosa)
  • Bartolo: Gipuzkoa, 62 bajo (Zarautz)
 

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.