Bilatu
Sartu
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • 20. urteurrena
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Komunitatea
  • Agenda
  • Gehiago
    • ATERKI
    • Jaiak
    • Adimena
    • Nor gara
    • Gure berri
    • Txoroskopoa
    • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Harpidetu zaitez! Izan HITZAKIDE
  • Zozketak
  • Denda
  • Hemeroteka
  • Nor gara
Sartu
Gizartea

Amara Berriko ostalariek afariak "lasai" eman nahi dituzte

Esparru taberna, gaur goizean. (Argazkia: Mikel Elkoroberezibar Beloki) Esparru taberna, gaur goizean. (Argazkia: Mikel Elkoroberezibar Beloki)
Mikel Elkoroberezibar Beloki
Amara Berri-Loiolako Erribera
2021/05/12

Amara Berrin ostalaritzak garrantzi handia dauka: auzoko kale eta plaza gehienetan daude tabernak, eta auzotarrek (eta auzo batzuetakoek) joera handia dute Amara Berriko tabernetan zerbait hartzeko edota otorduak egiteko. Horietako bi dira Esparru eta Xanti tabernak. Auzoko taberna zaharrenetarikoak izango dira, eta bezero fidelak dituzte. Gainerako tabernei bezala, pandemiak eragin die, baita alarma egoeraren amaierak ere. Izan ere, igandetik 22:00ak arte eduki ditzakete irekita establezimenduak, baina gehienez lau pertsona elkartu daitezke mahai bakoitzean. Gainera, barrualdeko edukiera %50era mugatuta dago, eta debekatuta dago barran edo zutik kontsumitzea. Nahitaezkoa da maskara erabiltzea, jateko edo edateko unean izan ezik.

1980ko hamarkadatik dago Esparru taberna Karlos I.aren etorbidean, eta azken lau egunetan aldea nabaritu dutela adierazi du Jose Juan Lujanbio tabernariak: “Tabernaren barnealdea irekitzearekin jende gehiago etorri da”. Hala ere, oraindik ez dituzte afariak ematen: “Guretzat egoera ideala 23:30ak edo gauerdira arte irekitzea izango zen, afariak bukatu eta lasai ederrean kopatxo bat hartu ahal izan dezaten bezeroek. 22:00etan ixtea larri geratzen da”, adierazi du Lujanbiok.

Hala ere, bezero fidelak dituzte, eta “eskerrak horri”, esan du tabernariak: “Guk eguna ondo egiten dugu. Goizetan eta arratsaldean, gosariekin eta bazkariko menuekin”. Lujanbioren ustez egoera antzekoa izango da ondorengo asteetan, baina “abuztu alderako” egoera hobea biziko dutela uste du.

Xanti taberna, gaur goizean. (Argazkia: Mikel Elkoroberezibar Beloki)

Xanti taberna, gaur goizean. (Argazkia: Mikel Elkoroberezibar Beloki)

Gaur egungo Amara Berriko eraikinak agertu aurretik zegoen Xanti taberna auzoan. Anoeta estadioa dagoen lekuan zeukaten taberna Anoeta baserrian, eta egun, estadioaren ondoan dute taberna, jatetxea eta hotela. Xanti Munduate tabernariaren ustez, alarma egoeraren osteko egoera ez da hobea: “Bi ordu gehiago jarri dizkigute, eta horrekin ez goaz inora. Lehenago jendea arratsaldeko zortzietan bidaltzen genuen, eta ordu pare bat gehiago geratzen da orain, lasai-lasai. Lasaitasun handiagoa dugu, hori bai”.

Munduatek esaten du “positiboa” dela, baina uda “berdintsua” irudikatzen du: “Hau dena normaltasun batera iristen denean, denak normal ibiliko gara. Besterik ez dago. Urte hau dagoen bezala pasa beharko dugu, eta txertaketa prozesua behar bezala badoa, datorren urtean normaltasunera itzuli beharko ginateke”.

Afariak ematen hasi badira ere, ordutegiek ez diete laguntzen: “Gipuzkoan eta Euskal Herrian ez dugu 18:00etan afaltzen: ez dugu frantsesen ordutegia. Bezeroak gaueko bederatzietarako bidaltzen hasi behar dugu hamarretarako ixteko”, adierazi du tabernariak.

Xanti Munduate “positiboa” da, esan bezala: “Orduan, lasai ibili behar dugu, buelta emango diogu honi, eta gora gu ta gutarrak!”.

Azken egunetako irakurrienak

 

 

 

Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 - 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
Berriki Kudeaketa Aurreratua KUDEAKETA AURRERATUARI
DIPLOMA
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.