Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Auzoak
      • Aiete-Miramon
      • Altza
      • Amara
      • Amara Berri-Loiolako Erribera
      • Añorga
      • Antigua
      • Bidebieta
      • Egia
      • Erdialdea
      • Gros
      • Ibaeta
      • Igeldo
      • Intxaurrondo
      • Loiola-Txomiñenea
      • Martutene
      • Morlans
      • Parte Zaharra
      • Ulia
      • Zubieta
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Eduki babestua
  • Astekaria
  • Iritzia
  • Multimedia
    • Argazkiak
    • Bideoak
  • Bereziak
    • Errezetak
    • Behatxulo
    • Txoroskopoa
    • Zorion agurrak
    • Eskelak
    • Zerbitzuak
  • Komunitatea
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu

Emakumea protagonista duen euskal gastronomiaren historiari buruzko erakusketa zabaldu dute Garberan

Donostia
Gizartea
Gatza eta Piperra erakusketa 'Gatza eta Piperra' erakusketaren aurkezpena (Argazkia: Garbera)
2022/03/09
Sara Ibarguren

Erromatar garaitik gaur egun arte, euskal gastronomian emakumeek izan duten garrantzia islatzen duen Gatza eta Piperra erakusketa zabaldu dute Garberan. Euskadiko gastronomian emakumea presente zegoen esparru guztiak hartzen ditu: nekazaritza, abeltzaintza, arrantza, merkataritza, elikagaien kontserbazioa, prestakuntza eta zerbitzatzea, besteak beste. Eta emakumeek gastronomia arloan gaur egun betetzen dituzten postu garrantzitsuen berri ere ematen du: sommelier, sukaldeburu, hoteleko zuzendari, nutrizionista, idazle edo kazetari gastronomiko, adibidez.

Gastronomian aritu diren emakumeen historia berreskuratzea da helburua. Antolatzaileek adierazi dutenez, ibilbide horretan ia ez dago erreferentziarik: “Ia ez dago izen propiorik, eta haien lana ez da oso aintzat hartua izan; ez da haien lana zabaldu eta ezta haien biografia ere”, azaldu dute. Hori dela-eta, xede nagusia nazioartean ospe handia duen euskal gastronomiari bertako emakumeek egin dioten ekarpenari balioa ematea da. Luisa Telleria da erakusketaren komisarioa, eta Aizpea Goenagaren , Gipuzkoako Ostalaritza Elkartearen eta Kino Martinez bertako idazkari nagusiaren laguntza ere badu. 

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

Jaiak-Ibaeta
Jaiak
Donostiako azken berrien buletina

Donostiako azken berriak biltzen ditu hiru egunean behin.
Astelehen, asteazken eta ostiraletan iristen zaizu posta elektronikora.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943-46 72 36
  • donostia@hitza.eus
  • Ametzagaña, 19 20012 Donostia
  • Nor gara
  • Publizitatea
  • Cookieak
  • Pribatutasun politika
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Zure babesa behar dugu Donostia den horretan aztertzen eta kontatzen jarraitzeko.